Hiilineutraali Pohjois-Savo ilmastokuulumiset uutiskirje

Pohjois-Savon ilmastokuulumiset – Syyskuu 2023

Verkostotyötä, tiedolla johtamista ja osaamisen vahvistamista -näistä rakentuu Pohjois-Savon ilmastotyön syksy

Syksy on startannut vauhdilla. Tapasimme Pohjois-Savon ilmasto-, kiertotalous-, biotalous- ja vastuullisuushankkeiden kesken elokuussa. Suunnittelimme yhteistyötä ja kuulimme uusista hankkeista. Tässä joukossa on energiaa!

Olemme purkaneet osiin Pohjois-Savon ilmastotyön seurantatietoja, ensin pääset tutustumaan vahva ilmastokulttuuri -painopisteen indikaattoreihin. Seurantatiedot tukevat ilmastotyön johtamista.

Osaamista voi vahvistaa webinaarisarjoihin, vastuullisuusviestinnän verkostoon sekä energianeuvonnan ja vihreän siirtymän tapahtumiin osallistumalla. Olkaa aktiivisia!

Saara Karkulahti, Minna Kokkonen ja Tapio Kettunen
Pohjois-Savon ELY-keskus

Uutiskirje – Syyskuu 2023

Lue uusin uutiskirje tästä linkistäPohjois-Savon ilmastokuulumiset – syyskuu 2023

Uutiskirjeen aiheina:

Pääuutiset:

Verkoston uutisia:

Ilmastotiekartta konkretiaan: Ilmastonmuutoksen vaikutuksia Meeveden ja Sysmä-Paron vedenkorkeuksiin ja virtaamiin selvitetään

Paikalliset asukkaat ja mökkeilijät ovat olleet huolestuneita etenkin vedenkorkeuksista, joiden koetaan laskevan haitallisen alas erityisesti loppukesästä. Pohjois-Savon ja Etelä-Savon ELY-keskusten sekä Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) yhteishankkeessa selvitetään ilmastonmuutoksen vaikutuksia Maaveden ja sen alapuolisten vesistöjen (mm. Sysmä-Paro, Jokijärvi ja Joroisvirta) vedenkorkeuksiin ja virtaamiin sekä vesistön tilaan ja käyttöön.

Tavoitteena on parantaa ilmastonmuutoksen vaikutuksiin varautumista kyseisissä vesistöissä. Maaveden säännöstelylle pyritään löytämään sopeutuva juoksutusohje, jolla voidaan vähentää tulvasta ja kuivuudesta aiheutuvia haitallisia vaikutuksia vesistöreitillä.

Kuva: ELY-keskus

Tutustu taustaan tarkemmin tästä linkistä (sttinfo.fi).

Ilmastotiekartan toimenpiteet, joihin kehittämistyö liittyy:

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje alla olevasta linkistä:


Jaa julkaisu

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *