Ilmastohanketreffit ilmastohankkeet ilmastoverkosto

Pohjois-Savon ilmastohanketreffeillä tutustuttiin uusiin hankkeisiin ja suunniteltiin yhteistyötä

Pohjois-Savon ilmasto-, kiertotalous-, biotalous- ja vastuullisuushankkeiden toimijat kokoontuivat elokuisena aamupäivänä Savonia-ammattikorkeakoulun Kuopion kampukselle päivittämään kuulumisia ja ideoimaan yhteistyötä. Ilmastohanketreffejä on toteutettu säännöllisesti reilun kolmen vuoden ajan ja vuosien mittaan hankkeiden määrä on ollut myönteisessä kasvussa. Vertaistuki, hankkeiden toimenpiteisiin perehtyminen ja yhteinen tekeminen on ilmastohanketreffien ytimessä.

Ilmastohanketreffit toteuttaa Pohjois-Savon ilmastotiekartan toimenpiteitä:

Ilmastotyön edistäminen on yhteinen, vahva agendamme

Ilmastohanketreffeille osallistui paikan päällä lähes 30 ja linjojen kautta noin 15 hanketyön ammattilaista ympäri Pohjois-Savoa. Hankesisällöt ovat kolmen vuoden aikana laajentuneet ja hankkeissa huomioidaan entistä vahvemmin vastuullisuus ja viestintä. Hankkeiden toimenpiteet kohdentuvat myös aiempaa laajemmin useammille toimialoille.

–  Pohjois-Savon ilmastohanketreffeillä alkaa olla jo tungosta! Ilmastonmuutoksen hillintä sekä varautuminen ja sopeutuminen etenevät hyvää vauhtia ja on syytäkin, koska ennusteet maakuntamme lämpiämisestä ovat jo hurjia; elinympäristömme ja elinkeinomme ovat seuraavan kymmenen vuoden aikana rajussa muutoksessa, toteaa Ilmastokriisi-hankkeen Jyri Wuorisalo Savonia-ammattikorkeakoulusta.

Ilmastohanketreffien tarkoituksena on päivittää ajankohtaiset tiedot meneillään olevista hankkeista ja hankkeiden toimenpiteistä. Tavoitteena on tunnistaa toimenpiteitä, joissa hankkeet voivat tehdä yhteistyötä sekä kasvattaa hanketoimijoiden ymmärrystä siitä, millaista kehittämistyötä eri puolella maakuntaa on meneillään. Myös vertaistuki ja sen tärkeys nousivat esille ilmastohanketreffien osallistujien keskustelussa.

–  Hanketyö on välillä aika yksinäistä ja ilmastotyössä tulee vastaan konflikteja, jotka vievät voimavaroja. Onkin vahvistavaa oppia tuntemaan muita kehittämis- ja hanketyön äärellä olevia, jotka painivat samojen asioiden kanssa. Niin ja kaikkea ei tarvitse tehdä yksin: On tärkeää tietää, mitä muiden hankkeiden toimenpide- ja tavoitelistalla on, ja tunnistaa mitä voimme yhdessä tehdä, kuvailee Hiilineutraali Pohjois-Savo -hankkeen Saara Karkulahti Pohjois-Savon ELY-keskukselta.

Seuraavat ilmastohanketreffit järjestetään joulukuussa yhteistyössä Pohjois-Savon ELY-keskuksen ja Itä-Suomen yliopiston jatkuvan oppimisen keskuksen kanssa.

Hanke-esittelyt ja yhteystiedot yhdessä paikassa

Ilmastohanketreffeillä olleiden hankkeiden lyhyet esittelyt on koottu yhteen esitykseen. Esitys löytyy verkkosivuiltamme tästä linkistä (hiilineutraalipohjoissavo.fi).

Pohjois-Savon ilmasto-, kiertotalous-, biotalous- ja vastuullisuushankkeiden esittelyt löytyvät verkkosivuiltamme täältä: https://hiilineutraalipohjoissavo.fi/yhteisotyyppi/hankkeet/.

Joukko ihmisiä istuu eri tasoilla penkeillä ja katsoo hymyillen kameraan.

Jaa julkaisu

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *