mukana yhteisellä polulla

Ergo-Kalusteet Oy mukana yhteisellä polulla

Mukana yhteisellä polulla on yhteisötunnus, joka myönnetään organisaatioille, jotka ovat mukana Pohjois-Savon ilmastotiekartan ja maakunnan yhteisten ilmastotavoitteiden toteuttamisessa. Tunnus kertoo sitoutumisesta yhteiseen ilmastotyöhön.

Mukana yhteisellä polulla kunniamerkki-logo.

Päästövähennystoimenpiteillä kohti hiilineutraaliutta

Ergo-Kalusteet Oy on erikoiskalusteita ja komponentteja valmistava puusepänteollisuuden yritys. Ergo-Kalusteella suunnittelemme ja toteutamme laadukkaat kalusteet ja komponentit erilaisiin tarkoituksiin. Materiaalina voidaan käyttää esimerkiksi puuta, tai muita puun tai muovin kaltaisia materiaaleja.

Suunnittelussamme käytämme uusinta teknologiaa, valmistus- ja koneistustekniikkamme on nykyaikaista CNC-tekniikkaa. Konekantamme on uusi ja monipuolinen ja päivitämme sitä säännöllisesti. Yrityksen toiminnasta noin puolet liittyy kahden merkittävän asiakkaan kaiutinliike­ toimintaan. Lisäksi yritys valmistaa erikoiskalusteita mm. ambulansseihin, hotellei­hin, ravintoloihin, lentoasemille ja muihin julkisiin tiloihin.

Yritys on perustettu vuonna 1988 ja se on aina toiminut Karttulassa. Nykyiset toimitilat ovat valmistuneet alun perin 1990-luvulla ja niitä on laajennettu useamman kerran.

Yrityksessä on tehty jo paljon toimenpiteitä energiankulutuksen, päästöjen ja muun ympäristökuormituksen vähentämiseksi. Tällaisia ovat mm. seuraavat:

  • Maalaamon lämmön talteenotto on toteutettu vuonna 2011.
  • Vuonna 2008 otettiin käyttöön purunpoltto, jonka tarkoituksena oli öljynpolton vähentäminen.
  • Varastorobotti on otettu käyttöön vuonna 2016. Tällä investoinnilla saavutettiin jopa 30 % tehostus materiaalin käytössä. Myös kuljetuskustannukset ovat pienentyneet investoinnin myötä.
  • Valaistus on uusittu led-valaistukseksi vuonna 2016.
  • Kaasutrukki on muutettu sähkökäyttöiseksi vuonna 2018. Myös kaikki lavansiirtovaunut ovat sähkökäyttöisiä.
  • Tilojen laajennus valmistui 2018, joka on saattanut vaikuttaa energiankäyttöön. Samalla kuitenkin parannettiin rakennuksen lämpöeristystä, joka tuplasi seinien eristyksen. Myös yläkerran ikkunat uusittiin.
  • Yrityksessä on investoitu aurinkopaneeleihin vuonna 2022. Investointi oli 90 000 euroa, johon saatiin 30 % avustus. Yritys siirtää sähkön sähköverkkoon silloin, kun omaa käyttöä ei ole. Aurinkopaneelien arvioidaan tuottavan maalis-lokakuussa noin 25-28 % yrityksen sähkönkulutuksesta.

Uskomme, että olemalla mukana tavoittelemassa hiilineutraaliutta, saavuttaa enemmän kuin, jos jättäisi asiat muiden hoidettavaksi.

Ergo-Kalusteet Oy on tehnyt päästölaskennan vuosilta 2021-2022. Tavoitteena on vastata etenkin suurilta asiakkailta tuleviin vaatimuksiin, sillä heille on tulossa omat raportointivaatimuksensa. Päästövähennyksissä on tavoitteena myös säästöpotentiaali aine- ja materiaalikäytön tehostuessa. Yrityksen arvoihin kuuluu vastuullisuus, joka puoltaa hiilineutraaliuden tavoittelua.

Lisätietoja

Jari Viikki, toimitusjohtaja
Ergo-Kalusteet Oy
puh. 044 3831 824
jari.viikki@ergo-kalusteet.fi
www.ergo-kalusteet.fi


Jaa julkaisu