Hiilineutraali Pohjois-Savo ilmastokuulumiset uutiskirje

Pohjois-Savon ilmastokuulumiset – Marraskuu 2023

Pohjois-Savon ilmastotyön koordinoinnissa korostuu yhteistyö, tutkittu tieto, vaikuttavuuden mittaus ja viestintä.

Pohjois-Savon ilmastotyön ja ilmastotiekartan ohjausryhmä kokoontui lokakuun lopussa. 36-jäseninen ryhmä kuuli asiantuntijapuheenvuoroja ja keskusteli ilmastonmuutokseen sopeutumisesta. Ryhmä keskusteli myös ilmastotyön seuraavista askelista todeten, että aktiivinen yhteistyö, tutkittu tieto ja sen käytettävyys, vaikuttavuuden mittaus sekä monipuolinen viestintä ovat menestysresepti alueellisen ilmastotyön onnistumiseen.

Ilmastotyön ohjausryhmän kuulumisia voi lukea hiilineutraalipohjoissavo.fi -sivulta. Jatkossa saatte kokoustiedot aina kokouksen jälkeen.

Yhdessä ja avoimesti paras tulee!

Saara Karkulahti, Minna Kokkonen ja Tapio Kettunen, Pohjois-Savon ELY-keskus

Uutiskirje – Marraskuu 2023

Lue uusin uutiskirje tästä linkistäPohjois-Savon ilmastokuulumiset – marraskuu 2023
tai klikkaa alla olevaa kuvaa:

Marraskuu 2023 – uutiskirjeen aiheina:

Pääuutiset:

Verkoston uutisia:

Ilmastotiekartta konkretiaan: Kuopion Riistavedellä sijainneen Melalahden koulun purkumateriaalit uudelleenkäyttöön

Toukokuussa 2023 käynnistyneessä Elävä säätiön Kieppu-hankkeessa pyritään tehostamaan rakennusten purkumateriaalien uudelleenkäyttöä ja kehittämään uudelleenkäyttöverkostoa Pohjois-Savossa. Hankkeessa on lähdetty kehittämään toimintamalleja jätteiden määrän ja ympäristökuorman vähentämiseksi. Tavoitteena on lisäksi vahvistaa ympäristölaskennan asemaa alueellisesti.

Kieppu-hanke toimii yhteistyössä Kuopion kaupungin kanssa, ja uudelleenkäyttökartoitusta päästiin viime kesän aikana pilotoimaan Riistavedellä sijaitsevalla ja purkupäätöksen saaneella Melalahden koululla. Tavoitteena oli tehdä mahdollisimman kattava kartoitus koululla olevista materiaaleista ja tuotteista, arvioida näiden uudelleenkäyttöpotentiaali sekä mahdollistaa uudelleenkäytettävien tuotteiden hyödyntäminen tehokkaasti eri kanavia hyödyntäen.

Ilmastotiekartan toimenpiteet, joihin kehittämistyö liittyy:

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje alla olevasta linkistä:


Jaa julkaisu

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *