Hiilineutraali Pohjois-Savo ilmastokuulumiset mukana yhteisellä polulla uutiskirje

Pohjois-Savon ilmastokuulumiset – Kesäkuu 2023

Juhlan paikka: Hiilineutraali Pohjois-Savo -työ palkittiin Kuntien ilmastokonferenssissa Tampereella!

Kuntien ilmastokonferenssi Tampereella 30.-31.5. päättyi iloisiin uutisiin: Kuntaliitto luovutti kunniakirjan ja -maininnan Hiilineutraali Pohjois-Savo -työlle alueellisen ilmastotyön edistämisestä ja kuntien ilmastotyön tukemisesta.

– Kuntaliitto pitää tärkeänä ilmastotyön alueellista tukea. Hiilineutraali Pohjois-Savo -työssä on pidetty kokonaisvaltaisesti esillä ilmastonmuutokseen hillinnän lisäksi ilmastonmuutokseen sopeutumista ja autettu kuntia tunnistamaan tärkeimpiä riskejä, Kuntaliiton Yhdyskunta ja ympäristö -yksikön johtaja Miira Riipinen kertoo perusteluista.

Kiitos kuuluu koko Pohjois-Savon ilmastotyön yhteisölle. Jatketaan matkaa yhteisellä polulla!

Saara Karkulahti, Minna Kokkonen ja Tapio Kettunen
Pohjois-Savon ELY-keskus

Uutiskirje – Kesäkuu 2023

Lue uusin uutiskirje tästä linkistäPohjois-Savon ilmastokuulumiset – Kesäkuu 2023

Uutiskirjeen aiheina:

Ilmastotiekartta konkretiaan: Savon Voiman verkkoalueen ensimmäinen energiayhteisö perustettiin Iisalmeen

Iisalmen Peltosalmella sijaitseva asunto-osakeyhtiö Vintturi on Savon Voiman verkkoalueen ensimmäinen energiayhteisö ja valtakunnan tasollakin vastaavia löytyy vasta muutamia.

Vuodenvaihteessa uudistuneen lain myötä asunto-osakeyhtiöt voivat perustaa paikallisen energiayhteisön ja siten siirtää taloyhtiön yhteisestä aurinkovoimalasta tuotetun sähkön myös taloyhtiön asukkaiden hyödyksi. Aiemmin tästä osuudesta piti maksaa verot ja siirtomaksut, mutta nykyisin yhteisö voidaan perustaa aina, jos perustajat ovat yhden sähköliittymän takana. 

– Energiayhteisön perustamisesta ja aurinkojärjestelmän hankinnasta tehtiin päätös taloyhtiön  kokouksessa alkuvuodesta 2023. Samalla ylijäämäsähkön osalta päätettiin jakaa mahdollinen ulosmyytävä sähkötuotto helpomman mallin mukaisesti, eli sen tuloutus ohjautuu taloyhtiölle. Taloustilanne yhtiössämme on kunnossa ja kun kattopintaakin on vielä käyttämättä huomattava määrä, niin kasvatamme lähiaikoina voimalan kokoa huomattavasti nykyistä suuremmaksi. Näin kuvailee Vintturin taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jani Räsänen.

Kuva: Savon Voima Oyj

Tilaa uutiskirje

Tule uutiskirjeen lukijaksi tilaamalla se alla olevasta linkistä:


Jaa julkaisu

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *