Hiilineutraali Pohjois-Savo ilmastotyön yhteisö mukana yhteisellä polulla

Mukana yhteisellä polulla -verkosto kasvaa. Liity mukaan Pohjois-Savon ilmastotyön yhteisöön!

Mukana yhteisellä polulla on Pohjois-Savon ilmastotyön yhteisötunnus, joka myönnetään organisaatiolle, joka on sitoutunut maakunnan yhteisiin ilmastotavoitteisiin. Tunnusta voi hakea mikä tahansa pohjoissavolainen yritys, julkinen organisaatio, säätiö tai yhdistys. Vaatimuksena on, että organisaatio osaa kuvata toimintansa ilmastonäkökulmia. Tunnus tuo näkyvyyttä ja liittää mukaan verkostoon. Hakeminen on maksutonta. Katso hakuohje artikkelin lopusta ja liittykää joukkoon!

Tänä keväänä yhteisötunnus on myönnetty neljälle organisaatiolle

Keväällä 2023 yhteisöön on liittynyt neljä uutta toimijaa. Yhteisössä on nyt 32 tunnuksen saanutta organisaatiota, joihin voit tutustua sivuiltamme tästä linkistä. Tervetuloa mukaan Pohjois-Savon ilmastotyön yhteisöön Kuopion Seudun Hengityssäätiö, Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä ja ammattiopisto, NOETON Oy ja Pakkasmarja Oy!

Kuopion Seudun Hengityssäätiö tukee apurahoin tutkimushankkeita – Hyvässä hengessä!

Kuopion Seudun Hengityssäätiö myöntää apurahoja pohjoissavolaisille yksityishenkilöille ja työryhmille hengitys- ja keuhkosairauksien sekä sisäilman tutkimus-, hoito- ja julkaisutoimintaan. Säätiö on tukenut apurahoin toimintansa aikana, vuodesta 2006 alkaen, lukuisia väitöskirjatöitä ja tutkimushankkeita, jotka ovat liittyneet hengitysterveyden edistämiseen ja hengityssairauksien vastustamiseen.

Lue Kuopion Seudun Hengityssäätiön ilmastotyön esittelyteksti tästä linkistä (hiilineutraalipohjoissavo.fi).

YSAO kouluttaa tulevaisuuden tekijöitä ja kehittää oppimisympäristöjä kestävyyden periaatteiden mukaisesti

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä ja sen ylläpitämä Ylä-Savon ammattiopisto eli YSAO on ammatillisen koulutuksen moniosaaja. Ammattiopisto kouluttaa tulevaisuuden tekijöitä luonnonvara-, logistiikka-, teknologia-, rakentamis-, työelämä-, ja palveluosaamiseen. YSAO luonnonvara-ala on saanut Opetus-, kasvatus ja koulutusalojen säätiön myöntämän kestävän kehityksen sertifikaatin.

Lue Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän ilmastotyön esittelyteksti tästä linkistä (hiilineutraalipohjoissavo.fi).

NOETONin päästösieppari pienentää nokihiukkaspäästöjä

NOETON Oy on pohjoissavolainen yritys, joka on erikoistunut ympäristöystävälliseen nokihiukkassieppariin. Päästösieppari asennetaan pienpuunpolttolaitteisiin, kuten takkoihin ja kamiinoihin, joissa se kerää ja polttaa nokihiukkaset, parantaen hengitettävää ilmaa. NOETONin tuotteet edistävät ympäristönsuojelua ja kestävää kehitystä tarjoamalla kestäviä ja luotettavia ratkaisuja hiukkaspäästöjen vähentämiseksi.

Lue NOETON Oy:n ilmastotyön esittelyteksti tästä linkistä (hiilineutraalipohjoissavo.fi).

Pakkasmarjan uusi laajennus on rakennettu energiatehokkaasti

Suonenjoelle keväällä 2022 valmistunut Pakkasmarjan laajennus on rakennettu energiatehokkaasti. Kylmälaitosta ohjataan tarkasti sähköisellä ohjauksella ja energiaoptimoinnilla. Kylmäaineena on ympäristöystävällisin kylmäaine, CO². Hukkalämpöä käytetään kylmälaitteiden sulatuksiin, lämmityksiin sekä käyttöveden lämmitykseen. Iso hyödyntämätön osa hukkalämmöstä ohjataan kaukolämpöverkkoon, yhteistyössä kaukolämpöyhtiön kanssa, lämmittämään Suonenjoen kiinteistöjä. Laajennuksen yhteydessä aurinkoenergia on otettu laajasti käyttöön.

Lue Pakkasmarja Oy:n ilmastotyön esittelyteksti tästä linkistä (hiilineutraalipohjoissavo.fi).

Mukana yhteisellä polulla kunniamerkki-logo.

Tunnusta väriä! Näyttäkää, että olette mukana rakentamassa hiilineutraalia Pohjois-Savoa

Vaatimuksena yhteisöön hakeutumisessa on, että kirjoitatte tekstin siitä, mitä organisaationne tekee ja millainen ilmastonäkökulma tekemisessä on. Pyydämme noin vuosittain tarkistamaan tekstin, että se on edelleen ajankohtainen. Teksti toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen hiilineutraalipohjoissavo(at)ely-keskus.fi. Hiilineutraali Pohjois-Savo -tiimi arvioi tekstin ja ottaa teihin yhteyttä. Ohje tekstin kirjoittamiseen löytyy tästä linkistä (linkistä latautuu pdf).

Yhteisöön liittymisen hyötyinä on näkyvyyden saaminen, verkostotapaamiset sekä yhteisötunnuksen käyttö omassa viestinnässä. Tunnuksen hakemisen ja saamisen myötä saa näkyvyyttä Hiilineutraali Pohjois-Savo -viestintäkanavissa: www.hiilineutraalipohjoissavo.fi -verkkosivuilla (2000 kävijää kuukaudessa), Pohjois-Savon ilmastokuulumiset -uutiskirjeessä (550 tilaajaa) sekä @HIMApohjoissavo -Twitter-tilillä. Saatte kutsun verkostotapaamisiin, joissa tarjolla on ajankohtaisia ilmastokuulumisia maakunnasta sekä inspiroivia esimerkkejä ja sparrausta. Saatte käyttöön Mukana yhteisellä polulla -yhteisötunnuksen, jonka myötä voitte kertoa, että olette virallisesti mukana Hiilineutraali Pohjois-Savo -työn verkostossa.

Verkosto kehittyy ja ajatuksia sen hyötyjen kehittämisestä otetaan mieluusti vastaan! Tässä vaiheessa tunnuksen hakeminen ja verkostoon mukaan tuleminen on maksutonta.

Lisätietoja

Saara Karkulahti
saara.karkulahti(at)ely-keskus.fi), p. +358 50 390 2765
Projektipäällikkö, Hiilineutraali Pohjois-Savo -hanke
Pohjois-Savon ELY-keskus


Jaa julkaisu

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *