mukana yhteisellä polulla

Pakkasmarja mukana yhteisellä polulla

Mukana yhteisellä polulla on yhteisötunnus, joka myönnetään organisaatioille, jotka ovat mukana Pohjois-Savon ilmastotiekartan ja maakunnan yhteisten ilmastotavoitteiden toteuttamisessa. Tunnus kertoo sitoutumisesta yhteiseen ilmastotyöhön.

Mukana yhteisellä polulla kunniamerkki-logo.

Pakkasmarjan uusi laajennus on rakennettu energiatehokkaasti

Keväällä 2022 valmistunut laajennus on rakennettu energiatehokkaasti ja kylmätekniikaksi on valittu energiatehokkaat kylmälaitteet mahdollisimman tehokkaalla hukkalämmön hyödyntämisellä. Kylmälaitosta ohjataan tarkasti sähköisellä ohjauksella ja energiaoptimoinnilla. Kylmäaineena on ympäristöystävällisin kylmäaine, CO². Hukkalämpöä käytetään kylmälaitteiden sulatuksiin, lämmityksiin sekä käyttöveden lämmitykseen. Iso hyödyntämätön osa hukkalämmöstä ohjataan kaukolämpöverkkoon, yhteistyössä kaukolämpöyhtiön kanssa, lämmittämään Suonenjoen kiinteistöjä. Laajennuksen yhteydessä aurinkoenergia on otettu laajasti käyttöön. Laajennuksen tilat ovat monikäyttöiset, mukautuen ympärivuotisen ja satokauden toimintoihin.

Valaistuksemme olemme muuttaneet led-tekniikalle jo vuosia sitten, investoinneissa olemme ottaneet aina huomioon energiatehokkaan rakentamisen ja kylmätekniikassa sekä tuotantolaitteissa olemme hyödyntäneet hukkalämpöä mahdollisimman paljon. Myös tuotantolaitteet olemme valinneet mahdollisimman energiatehokkaiksi.

Koemme tärkeänä olla mukana ilmastotyön verkostoissa. Kerromme näistä meillä toteutetuista ratkaisuista mielellään myös muille toimijoille, olipa toimija pieni tai suuri. Ilmastomuutos on todellisuutta ja näillä toimenpiteillä autamme osaltamme sen hillitsemisessä.

Vihreä siirtymä

Pakkasmarja oli yritysesimerkkinä Kehitysyhtiö SavoGrow Oy:n vihreän siirtymän tilaisuudessa 11.5.2023.

Lisätietoja

Pakkasmarja mukana Pohjoissavolaisia ilmastotekoja -videosarjalla.
Katso video alta tai tästä linkistä (youtube.com)


Jaa julkaisu