Hiilineutraali Pohjois-Savo ilmastokuulumiset uutiskirje

Pohjois-Savon ilmastokuulumiset – Helmikuu 2023

Pohjois-Savon ilmastokuulumiset -uutiskirje kokoaa yhteen maakunnan ilmasto- ja kiertotaloustyötä, tuo esille ajankohtaisia kirjoituksia ja muistuttaa tulevista tapahtumista. Mukana on myös kuukauden nosto Pohjois-Savon ilmastotiekartan konkretisoinnista. Uutiskirje julkaistaan kerran kuukaudessa, tervetuloa lukijaksi!

Uutiskirje – Helmikuu 2023

Lue uusin uutiskirje tästä linkistäPohjois-Savon ilmastokuulumiset – Helmikuu 2023

Uutiskirjeen aiheina:

Ilmastotiekartta konkretiaan: Riikinnevan kiertotalousalueesta vihreän energian lippulaiva

Leppävirran kunnassa sijaitsevasta Riikinnevan kiertotalousalueella on suuri potentiaali kasvaa merkittäväksi vihreän siirtymän keskittymäksi Suomessa. Alueella käy nyt kuhina: Wega Group tekee selvitystä biokaasulaitoksesta, joka hyödyntäisi polttoon tulevan biojätteen ja lähialueiden peltobiomassat, vetytehdas-suunnitelmissa jalostukseen pääsisi mm. Riikinvoiman ja Stora Enson voimalaitoksista talteen otettava hiilidioksidi, Metsähallituksella puolestaan on vahva kiinnostus tuulivoimapuiston rakentamisesta lähialueelle.

Pohjois-Savon maakuntahallitus on myöntänyt tammikuussa 2023 tukea Vihreän siirtymän investointeja Keski-Savoon -hankkeelle, jossa edistetään osaaja- ja synergiaverkoston syntymistä Riikinnevan alueelle.

Riikinvoiman tehdas kuvattuna ulkoa ja sisältä.
Kuvat: riikinneva.fi

Riikinnevan hankkeista uutisointia:

Tilaa uutiskirje

Tule uutiskirjeen lukijaksi tilaamalla se alla olevasta linkistä:


Jaa julkaisu

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *