ilmastotyö mukana yhteisellä polulla

Vuoden ensimmäinen Mukana yhteisellä polulla -tunnus on myönnetty Kuopion Seudun Hengityssäätiölle

Pohjois-Savon ELY-keskuksen Hiilineutraali Pohjois-Savo -hanke myöntää Mukana yhteisellä polulla –tunnuksia. Kyseessä on yhteisötunnus, jollainen myönnetään organisaatiolle, joka on sitoutunut maakunnalliseen ilmastotyöhön ja Pohjois-Savon ilmastotiekartan tavoitteisiin.

Pohjois-Savoon on ensimmäisten maakuntien joukossa laadittu ilmastotiekartta. Tavoitteena on olla hiilineutraali maakunta vuoteen 2035 mennessä. Ilmastotiekarttaan on määritelty viisi painopistettä sekä 101 toimenpidettä, joiden avulla ilmastotavoite saavutetaan.

Ilmastotiekartan toimeenpano vaatii tekoja ja tekijöitä. Kuopion Seudun Hengityssäätiö tukee apurahoin tutkimushankkeita, joista osa kohdistuu myös ilmansaasteiden ja terveyden välisiin yhteyksiin.

Kuopion Seudun Hengityssäätiö tukee apurahoin tutkimushankkeita – Hyvässä hengessä!

Kuopion Seudun Hengityssäätiö on mielenkiintoinen uusi tulokas Pohjois-Savon ilmastotyön verkostossa. Säätiöillä on tärkeä rooli tutkimus- ja julkaisutoiminnan rahoituksessa julkisten tutkimusvarojen ohella. Kehotan tutustumaan Kuopion Seudun Hengityssäätiön myöntämien apurahojen ja avustusten kohteisiin, sieltä löytyy mielenkiintoisia teemoja mm. sisäilman laatuun ja pienhiukkasten terveysvaikutuksiin liittyen. On hienoa, että nämä teemat ovat edustettuina pohjoissavolaisessa tutkimuksessa, toteaa Saara Karkulahti, Hiilineutraali Pohjois-Savo -hankkeen projektipäällikkö 

Kuopion Seudun Hengityssäätiö on 29. organisaatio, jolle tunnus myönnetään. Yhteisötunnuksen saaja voi hyödyntää tunnusta omassa viestinnässään ja näin kertoa osallistuvansa Pohjois-Savon ilmastotyöhön. Tunnus velvoittaa saajaansa edistämään Pohjois-Savon ilmastotiekartan tavoitteita toiminnassaan.

Lue Kuopion Seudun Hengityssäätiön ilmastotyön esittelyteksti Hiilineutraali Pohjois-Savo -verkkosivuilta: https://hiilineutraalipohjoissavo.fi/yhteiso/kuopion-seudun-hengityssaatio-mukana-yhteisella-polulla/

Hae Pohjois-Savon ilmastotyön tunnusta

Mukana yhteisellä polulla on ilmastoverkoston yhteisötunnus, joka tuo esille pohjoissavolaisia ilmastotekoja ja -tekijöitä. Tunnusta väriä! – Näyttäkää, että olette mukana rakentamassa hiilineutraalia Pohjois-Savoa, ja asia on teille tärkeä. Mikäli organisaationne toiminnassa otetaan huomioon ilmastoystävällisyys, voitte hakea tunnusta käyttöönne. Lisätietoja tunnuksesta sekä ohje tunnuksen saamiseen löytyy materiaalipankista tästä linkistä (linkki lataa pdf:n).

Lisätietoja

Lisätietoja Mukana yhteisellä polulla -tunnuksesta:

Saara Karkulahti 
Projektipäällikkö, Hiilineutraali Pohjois-Savo -hanke 
Pohjois-Savon ELY-keskus
saara.karkulahti(at)ely-keskus.fi 

Lisätietoja Kuopion Seudun Hengityssäätiöstä:

Soile Kosunen
Toimitusjohtaja, Kuopion Seudun Hengityssäätiö
soile.kosunen(at)hengityssaatio.fi
p. 040 5678 423


Jaa julkaisu

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *