mukana yhteisellä polulla

Maitomaa mukana yhteisellä polulla

Mukana yhteisellä polulla on yhteisötunnus, joka myönnetään niille organisaatioille, jotka ovat mukana Pohjois-Savon ilmastotiekartan valmistelussa ja toteuttamisessa. Tunnus kertoo sitoutumisesta yhteiseen ilmastotyöhön.

Mukana yhteisellä polulla -tunnus

Maitomaa panostaa vastuullisuuteen

Maitomaalla töitä vastuullisemman maitoketjun hyväksi on tehty jo vuosia – kestävyys ja vastuullisuus ovat tärkeä osa arvomaailmaamme.

Vastuullisuuteen velvoittaa jo omistuspohjamme: suonenjokelainen Maitomaa on maatilayrittäjiemme omistama osuuskunta ja osa sukupolvien ketjua.

Keskitymme omiin tekoihin

Uskomme vahvasti, että omaan toimintaamme vaikuttamalla saamme aikaan enemmän kuin ulkopuolisella kompensoinnilla.

Selvitimme koko maidontuotantomme hiilijalanjäljen rehupellolta maitotölkkiin saakka sisältäen turvepeltojen sekä maankäytön muutosten vaikutukset – ensimmäisenä meijerinä Suomessa! Suunnannäyttäjiä olemme myös maitohyllyillä, sillä painoimme ensimmäisenä tuotekohtaiset luvut kaiken kansan nähtäville maitotölkkeihimme. Hiilijalanjäljen laskentaan osallistuivat kaikki reilut sata maitotilaamme. Tavoitteenamme on pyrkiä pienentämään hiilijalanjälkeämme vuoden 2021 tasosta 25 prosentilla vuoteen 2025 mennessä.

Eläinten hyvinvointi on erottamaton osa työtämme, minkä todentaa kansainvälinen Welfare Quality® -sertifikaatti. Maitomaan kaikilla tiloilla on Welfare Quality® -sertifikaatti. Se myönnetään tiloille, joilla lehmien hyvinvointia mitataan säännöllisesti ajankohtaiseen tutkimustietoon perustuvan järjestelmän mukaisesti.

Maitomaa on mukana myös uuden ELVI-hyvinvointimerkin käyttöönotossa. ELVI on ensimmäinen täysin suomalainen riippumaton tuotantoeläinten hyvinvointimerkki. ELVI-merkki kertoo kuluttajalle, että tuote ja toimija täyttävät eläinten kokonaisvaltaista hyvinvointia mittaavat tiukat vaatimukset.

Kauratuotteita maidon rinnalle

Logistiikkaan ja pakkauksiin puntaroimme alati uusia ilmastoystävällisempiä ratkaisuja, ja meijerimme hävikkiä olemme vähentäneet arvoketjuanalyysin opeilla. Sivuvirtojen hyödyntäminen ja yhteistyö muiden elintarvikeyritysten kanssa on meille arjen resurssiviisautta.

Vuodesta 2020 alkaen olemme valmistaneet maistuvan elämän eväitä maidon lisäksi kaurasta. Maailman muutos tarjoaa savolaismeijerille myös raikkaita mahdollisuuksia.

Lisätietoja

Pasi Laitinen
Toimitusjohtaja
pasi.laitinen(at)maitomaa.fi
Maitomaa

Teksti on päivitetty 1.6.2023


Jaa julkaisu