Kiertotalous koulutus osaaminen vihreä siirtymä

Vihreän siirtymän täydennyskoulutuksia yrityksille

Savon ammattiopisto käynnistää tänä syksynä kaksi täydennyskoulutusta, joilla vahvistetaan yritysten osaamista ja edellytyksiä toteuttaa vihreää siirtymää. Toinen  koulutuksista on suunnattu kone- ja metalliteollisuuden ja toinen kuljetusalan yrityksille. Koulutuksiin on mahdollista osallistua etäyhteyksin koko Suomesta ja ne on suunniteltu suoritettavaksi työn ohella. Molemmat koulutukset ovat osallistujille maksuttomia. Koulutukset rahoittaa Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus JOTPA. Koulutukset käynnistyvät lokakuussa ja ilmoittautuminen on käynnissä. Molemmista koulutuksista on tulossa myös toinen toteutus vuoden 2024 aikana.

Hankkeet toteuttavat Pohjois-Savon ilmastotiekartan toimenpidettä:

Ilmastotiekartan toimenpide: Tuetaan yritysten liiketoimintamallien kehitystä uusien kiertotalouspalveluiden syntymiseksi.


Kiertotalouskoulutukset konepajoille

Ovatko asiakkaanne kiinnostuneita toimintanne vastuullisuudesta? Kiinnostaako asiakkaita yrityksenne hiilijalanjälki tai muut ympäristömittarit? Tarvitsetko apua yrityksesi ympäristöasioiden kehittämiseen? Ilmoittaudu Savon ammattiopiston maksuttomaan verkkokoulutukseen.


Koulutuksessa opit

  • tunnistamaan oman konepajan keskeiset kestävyysnäkökohdat
  • laskemaan konepajan hiilijalanjäljen ja muita ympäristömittareita
  • arvioimaan konepajan resurssitehokkuutta ja tunnistamaan keinoja
    energian ja materiaalien käytön tehostamiseen sekä
  • viestimään yrityksesi vastuullisuudesta asiakkaille luotettavasti.

Koulutus on suunnattu pk-konepajojen toimihenkilöille, jotka työskentelevät työnjohdossa, laadunhallinnan parissa tai kehittämistehtävissä. Koulutus on tarkoitettu ja soveltuu hyvin suoritettavaksi työn ohessa. Koulutukset toteutetaan kokonaan verkko-opetuksena, lyhyinä parin tunnin vuorovaikutteisina kokonaisuuksina. Koulutus on tarjolla valtakunnallisesti. Koulutuspäiviin liittyvillä ennakko- sekä etätehtävillä tuetaan koulutuksissa hankitun osaamisen hyödyntämistä koko yrityksen kehittämisessä. Osallistujat saavat myös henkilö- tai työpaikkakohtaista ohjausta. Koulutuksessa hyödynnettävät laskurit ja muut työkalut ovat yritysten käytössä myös koulutuksen jälkeen.

Koulutus toteutetaan ensimmäisen kerran syksyllä 2023. Toinen toteutus
vuoden 2024 aikana ja kolmas vuoden 2025 alussa.

Kohti vihreämpää logistiikkaa

Toinen syksyllä 2024 käynnistyvä täydennyskoulutus on suunnattu pk-kuljetusyritysten henkilöstölle, toimihenkilöille ja kuljettajille. Koulutuksen avulla vahvistetaan kuljetusyritysten osaamista ja edellytyksiä toteuttaa vihreää siirtymää.

Koulutukset toteutetaan pääasiassa verkkokoulutuksina, muutaman tunnin kestävinä kokonaisuuksina. Koulutus on tarkoitettu suoritettavaksi työn ohessa ja koulutuspäiviin liittyvillä ennakko- sekä etätehtävillä ja niiden ohjauksella tuetaan koulutuksissa hankitun osaamisen hyödyntämistä koko yrityksen kehittämisessä ja vihreän siirtymän vauhdittamisessa.

Koulutus on tarjolla valtakunnallisesti. Koulutukseen on mahdollista osallistua etäyhteyksin. Täydennyskoulutuskokonaisuudesta on tulossa myöhemmin toinen toteutus, joka käynnistyy syksyn 2024 aikana.

Koulutuksen aikataulu:

I Kohti vähäpäästöistä liikennettä 24.10.2023 klo 13.00 – 16.00
II Vähäpäästöinen ajoneuvotekniikka 22.11.2023 klo 13.00 – 16.00
III Kuljetusten hiilijalanjäljen ja päästöjen laskenta sekä raportointi asiakkaalle 18.1.2024 klo 13.00 – 16.00
IV Yhteistyö tilaajan kanssa 21.2.2024 klo 13.00 – 16.00
V Vähäpäästöisen liikenteen opintomatka 4-6/2024

Lisätietoja

Koulutusesite: Kiertotalouskoulutukset konepajoille (pdf)
Koulutusesite: Kohti vihreämpää logistiikkaa (pdf)

Innovaatiopäällikkö Kati Lundgren
Savon koulutuskuntayhtymä
etunimi.sukunimi@sakky.fi
044 785 3525

Yläpalkin kuva: Savon koulutuskuntayhtymä


Jaa julkaisu

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *