ilmastotiekartta ilmastoturvallisuus savonia-ammattikorkeakoulu

Ilmastoturvallisuus SuomiAreenan teemana – Savonia-ammattikorkeakoulu pääyhteistyökumppaniksi kesällä 2022

Savonia-ammattikorkeakoulu on SuomiAreenan pääyhteistyökumppani kesällä 2022. Savonia-ammattikorkeakoulu tarjoaa SuomiAreenaan tekonaan kaikille avoimen opintojakson, joka tukee yhteiskuntaa ilmastonmuutokseen valmistautumisessa.

Kyseessä on historiallinen pääyhteistyökumppanuus, sillä ensimmäistä kertaa SuomiAreenan pääyhteistyökumppanina toimii ammattikorkeakoulu. Tekonsa kautta Savonia haluaa herättää keskustelua ilmastoturvallisuuden näkökulmasta. Ilmastoturvallisuudella viitataan ilmastonmuutoksen hillintään, siihen varautumiseen ja sopeutumiseen. Teeman ympärillä suomalaisia herätellään pohtimaan, miten jokainen voi edistää omassa elämässään ilmastonmuutokseen varautumista – saada tietoja ja taitoja inhimillisen turvallisuuden lisäämiseksi.

SuomiAreenassa Savonia haluaa nostaa esiin luomansa kaikille avoimen Ilmastonmuutos ja terveys -opintojakson, jonka tavoitteena on jakaa perustietoa ilmastonmuutoksen vaikutuksista väestön terveyteen. Lisäksi opintojaksolla käydään läpi ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja perehdytään erilaisiin keinoihin, joilla voidaan varautua ja sopeutua ilmastonmuutoksen terveysvaikutuksiin.

SuomiAreenan pääyhteistyökumppanuus on osa Savonia-ammattikorkeakoulun 30-vuotisjuhlavuotta. Juhlavuoden aikana Savonia nostaa keskusteluun ammattikorkeakoulujen roolin aluekehittämisen vetureina ja yhteiskunnallisina toimijoina.

Ilmastoturvallisuus on nostettu Pohjois-Savon ilmastotiekartan yhdeksi painopisteeksi. Illmastoturvallisuuden ja luonnon monimuotoisuuden edistämisessä tarvitaan laajaa yhteistyötä, jossa Pohjois-Savossa on erinomaiset lähtökohdat. Savonia-ammattikorkeakoulu on saanut myös Pohjois-Savon ELY-keskuksen myöntämän Mukana yhteisellä polulla -tunnuksen, joka osoittaa organisaation vahvan sitoutumisen Pohjois-Savon ilmastotiekartan toteuttamiseen.

Ilmastotiekartan painopisteet
Pohjois-Savon ilmastotiekartan painopisteet.

MTV Oy:n ja Porin kaupungin järjestämä SuomiAreena nostaa esiin tekoja, jotka vievät suomalaista yhteiskuntaa kohti parempaa. SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen festivaali Porissa 11.–15.7.2022.

Lisätietoja


Jaa julkaisu

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *