ilmastotekoja ilmastotiekartta kasvavat hiilinielut ja -varastot videot

Pohjoissavolaisia ilmastotekoja: Kasvavat hiilinielut ja -varastot – Videosarjan 2. kauden 3. jakso

Pohjoissavolaisia ilmastotekoja -videosarjassa kuopiolainen yrittäjä ja radiojuontaja Johannes Teppo etsii ilmastotekoja ympäri maakuntaa. Kolmannessa jaksossa Johannes pohtii kuusipuun kasvua ja peltojen hiilensidontaa. Johannes pääsee vierailulle metsätutkimuskeskukselle sekä tilalle, jossa hiiliviljely on arjessa mukana. Tule seuraamaan Johanneksen matkaa kohti ilmastoystävällisempää arkea ja pääset samalla tutustumaan pohjoissavolaisiin ilmastotekoihin!

Jakso 3: Kasvavat hiilinielut ja -varastot

Videolla vieraina Luonnonvarakeskus ja Heiskalan tila

Luonnonvarakeskuksen metsätutkija Katri Himanen avaa Suonenjoella tehtävää metsätutkimusta ja erityisesti sitä, kuinka taimia voidaan tuottaa tehokkaasti ja miten metsä saadaan kasvamaan mahdollisimman nopeasti.

Tutustu Luonnonvarakeskuksen toimintaan heidän verkkosivuillaan: https://www.luke.fi/fi/tutkimus/tutkimusinfrastruktuurit/suonenjoen-tutkimusinfrastruktuuri

Sonkajärveläisen Heiskalan tilan yrittäjä Jari Heiskanen on tehnyt pitkään töitä hiilensidonnan parantamiseksi omalla tilallaan. Suorakylvön ja nurmiviljelyn avulla maaperän parantaminen ja hiilen sidonta on ollut suorastaan innostavaa. Heiskanen kertoo hiiliviljelyn mahdollisuuksien olevan suuret ja hyötyjen näkyvän jo nyt toiminnassa, vaikka hän kertoo olevan vasta alkutaipaleella.

Videosarjan toisella kaudella on viisi jaksoa

Pohjoissavolaisia ilmastotekoja -videosarjaa on saatavilla jo kaksi kautta! Uusi kausi esittelee viiden jakson verran pohjoissavolaisia ilmastotekoja. Jaksojen otsikot ja aiheet on poimittu Pohjois-Savon ilmastotiekartasta. Toisen kauden videot on tuotettu Pohjois-Savon ELY-keskuksen Hiilineutraali Pohjois-Savo -hankkeessa, toteuttajana on BrainyDay Visual Oy.

Tutustu kaikkiin videoihin ilmastotekoja -sivulla täällä: https://hiilineutraalipohjoissavo.fi/ilmastotyo/ilmastotekoja/


Jaa julkaisu

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *