hyviä uutisia ilmastotyö jouluterveiset verkosto

Pohjois-Savon ilmastotyön joulutervehdys

Kiitos kuluneesta vuodesta ja rauhallista joulunaikaa

Vaikka Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on muuttanut myös ilmastotyön raameja, olemme Pohjois-Savossa jatkaneet hyvää yhteistä työtä ilmastoasioiden äärellä. Lämpimät kiitokset verkostolle aktiivisesta ilmastovuodesta! Olemme saaneet loppuvuodesta hyviä uutisia maakuntaan, tässä koottuna näitä tuoreimpia onnistumisia.

Joulutervehdyksen myötä haluamme toivottaa rauhallista joulunaikaa ja iloa uuteen vuoteen.

Saara Karkulahti, Hanne Siikström ja Tapio Kettunen
Pohjois-Savon ELY-keskus

Astetta rennompi joulu

Valo ja lämpö tekevät joulun, mutta tänä vuonna niitä ei ole tuhlattavaksi. Siksi sähkösaituri on joulun sankari. Käytetään jouluna fiksusti energiaa ja nautitaan astetta rennommasta joulusta. Vaikka nyt tulee kylmää kyytiä, ollaan ihan viileesti vaan.  – Jotta energiaa ja joulutunnelmaa riittää meille kaikille.

Hyviä uutisia Pohjois-Savon ilmastotyön ääreltä

Kuopio on vuoden pyöräilykunta 2022

Kuopio on valittu vuoden pyöräilykunnaksi 2022 – onnea! Valinnan taustalla on kaupungin pitkäjänteinen työ pyöräilyn edistämiseksi. V. 2022 Kuopion investoinnit pyöräilyn kehittämiseen ovat noin 10 M€. Pyöräilyväyliä on rakennettu 275 km edestä, ja ensimmäiset 2 km jalankulun ja pyöräilyn erottelevaa infraa on valmistunut. Savilahden alueen jalankulku- ja pyöräilyinfraan investoidaan vuoteen 2025 mennessä yhteensä 25 M€.

Vuoden pyöräilykunta -tunnustus on myönnetty v. 1991 alkaen esimerkillisestä työstä pyöräilyn edistämiseksi ja sen turvallisuuden parantamiseksi. Tunnustuksen myöntää Pyöräilykuntien verkosto ry pyöräilijöiltä tulleiden ehdotusten perusteella. 

Valion Lapinlahden tehtaan hyötylämpöjärjestelmä on palkittu vuoden Energianeuvokas -kilpailussa

Valion Lapinlahden tehtaan hyötylämpöjärjestelmä on palkittu vuoden Energianerokas -kilpailussa – onnea! Tehdas otti v. 2022 käyttöön järjestelmän, joka tehostaa energiankulutusta yli 10 % ja vähentää tehtaan CO2-päästöjä 10 000 tonnia vuodessa.

Vuoden Energianerokas -kilpailu on Työ- ja elinkeinoministeriön, Energiaviraston ja Motivan järjestämä kilpailu, joka palkitsee vuosittain energiatehokkuussopimuksiin liittyneiden yritysten ja kuntien vaikuttavia ja konkreettisia energiatehokkuustoimenpiteitä.

Suomen Lantakaasu Oy:lle myönnetty 19,2 M€ nesteytetyn biokaasun tuotantolaitosinvestointiin Kiuruvedelle

Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi joulukuussa puhtaan energian ratkaisuja edistäville hankkeille yhteensä 119 M€. Uuden energiateknologian hankkeista suurin avustuspotti myönnettiin Suomen Lantakaasu Oy:lle biokaasu- ja nesteytyslaitoksen rakentamiseksi Kiuruvedelle. Investointi vähentää hiilidioksidin nettopäästöjä n. 53 000 tonnia vuodessa. Biokaasun tuotanto on osa Valion ilmasto-ohjelmaa, jossa tavoitteena on nollata maidon hiilijalanjälki vuoteen 2035 mennessä. Suomen Lantakaasu Oy:n omistavat Valio ja St1.

Rauhallista joulunaikaa!

Vihreällä taustalla eri värisiä joulupalloja. Yhdessä pallossa Hiilineutraali Pohjois-Savo -logo.

Jaa julkaisu

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *