astetta alemmas energia energiansäästö joulu

Astetta rennompi joulu

Valo ja lämpö tekevät joulun, mutta tänä vuonna niitä ei ole tuhlattavaksi. Siksi sähkösaituri on joulun sankari. Käytetään jouluna fiksusti energiaa ja nautitaan astetta rennommasta joulusta. Vaikka nyt tulee kylmää kyytiä, ollaan ihan viileesti vaan. Jotta energiaa ja joulutunnelmaa riittää meille kaikille.

Kuinka sähköpulaan varautuvasta saiturista tuli joulun sankari? Katso video alta tai suoraan YouTubesta (Youtube.com).

Astetta alemmas -kampanjan sivuille (Astettaalemmas.fi) on kerätty hyviä vinkkejä joulunajan energiansäästöön ja ruokahävikin vähentämiseen. Sivuilla on mm. ravintola Wellamon Dani Hännisen laatima herkullinen jouluresepti, jonka valmistaminen onnistuu hyvin pienellä energiankulutuksella ja ilman hävikkiä. Lisäksi sivuilta löytyy vinkkejä matkustamiseen, saunomiseen ja valaistukseen.

Astetta alemmas -kampanja jatkuu koko lämmityskauden

Astetta alemmas on valtionhallinnon yhteinen energiansäästökampanja. Se tarjoaa konkreettisia vinkkejä energiansäästöön ja sähkön kulutushuippujen leikkaamiseen kotona, työssä ja liikenteessä. Nyt on aika tehdä nopeavaikutteisia energiansäästötoimia.

Tavoitteemme on, että:

  • Kaikki suomalaiset tekevät konkreettisia ja nopeasti tehoavia energiansäästötekoja.
  • Sähkön käyttöä rajoitetaan omatoimisesti vuorokauden huippukulutustunneilla – arkisin klo 8-10 ja 16-18 välisenä aikana – siirtämällä sähkölaitteiden käyttöä ja lataamista toiseen ajankohtaan.
  • Energiankulutusta vähennetään kauttaaltaan koko yhteiskunnassa; kodeissa ja taloyhtiöissä, yrityksissä, kunnissa, järjestöissä ja oppilaitoksissa.

Kampanja jatkuu koko lämmityskauden ja mukaan pääsee Astetta alemmas -kampanjasivun kautta.

Pohjoissavolaiset innokkaita sähkön säästäjiä

Pohjoissavolaiset ovat ottaneet tänä syksynä sähkön säästön tosissaan. Savon Voimalta kerrottiin äskettäin, että alueen asiakkaat ovat käyttäneet sähköä 9,3 % vähemmän tämän vuoden lokakuussa verrattuna vuodentakaiseen. Sään mahdollinen vaikutus on huomioitu luvussa. Fingridin julkaisema vastaava luku koko maan osalta on 7 %. Lue lisää Savon Voiman sivuilta (Savonvoima.fi).


Jaa julkaisu

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *