Hiilineutraali Pohjois-Savo ilmastokuulumiset uutiskirje

Pohjois-Savon ilmastokuulumiset – Joulukuu 2023

Kiertotalouspalkinnon jälkihöyryjä, energiauutisia ja hiilineutraali panimo – uutiskirje pullollaan ilmastokuulumisia

Pohjois-Savon ELY-keskukselle myönnettiin kiertotalouspalkinto CICAT2025-hankkeen päätösjuhlassa Helsingissä. Palkinnon perusteissa nostettiin Hiilineutraali Pohjois-Savo -hankkeen kiertokokeilut ja kiertotalouden mahdollistaminen julkisen toiminnan kautta. Lämmin kiitos palkinnosta ja lukuisista onnitteluista.

Joulukuun uutiskirje on pullollaan mielenkiintoisia uutisia muun muassa energiasektorilta. Ilmastotiekartta konkretiaan -nostona annamme aplodit Olvin hiilineutraalius-työlle!

Saara Karkulahti, Minna Kokkonen ja Tapio Kettunen, Pohjois-Savon ELY-keskus

Uutiskirje – Joulukuu 2023

Lue uusin uutiskirje tästä linkistäPohjois-Savon ilmastokuulumiset – joulukuu 2023
tai klikkaa alla olevaa kuvaa:

Kiertotalouspalkinnon saaneet seisovat Tiedekulman lavalla

Joulukuu 2023 – uutiskirjeen aiheina:

Pääuutiset:

Verkoston uutisia:

Ilmastotiekartta konkretiaan: Olvin Iisalmen panimo saavuttaa hiilineutraaliuden

Olvin Iisalmen panimorakennus järven rannalla.

Olvi-konserni on tehnyt kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistyötä pitkäjänteisesti ja ensimmäinen merkittävä tavoite saavutetaan tänä vuonna, kun Iisalmen panimosta tulee hiilineutraali. 

Olvi-konsernin tavoitteena on saavuttaa omien toimintojen hiilineutraalisuus vuonna 2030. Ensimmäinen iso askel on nyt saavutettu, kun Olvi Oyj:n Iisalmen panimo on omien toimintojen osalta hiilineutraali – ensimmäisenä Olvi-konsernin panimona. Tämä tarkoittaa noin 5 500 t CO2e vältettyjä ilmastopäästöjä vuosittain. Lisäksi Olvi tulee kumoamaan pienen määrän päästöjä, joita ei voi välttää. Kumoaminen tehdään rahoittamalla kahta ilmastoprojektia ulkomailla, koska kaksoislaskennan vuoksi ei voida käyttää esimerkiksi suomalaisia metsitysprojekteja.

”Oman toimintamme päästöt on minimoitu käyttämällä tuotteiden valmistuksessa vain uusiutuvaa energiaa: Sertifioitua vihreää sähköä sekä paikallisesta sahajätteestä ja metsähakkeesta valmistettua lämpöä ja höyryä”, kertoo Olvi Oyj:n vastuullisuuspäällikkö Sari Lähteinen. Olvi-konserni lähettää tavoitteet hyväksyttäväksi Science Based Targets -aloitteelle loppuvuonna 2023.

Lue Olvin hiilineutraalius-toimenpiteistä tästä linkistä (news.cision.com).

Ilmastotiekartan toimenpiteet, joihin kehittämistyö liittyy:

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje alla olevasta linkistä:


Jaa julkaisu

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *