Hiilineutraali Pohjois-Savo ilmastokuulumiset vihreä siirtymä

Pohjois-Savon ilmastokuulumiset – Huhtikuu 2023

Vihreä siirtymä edellyttää tekoja niin tapahtumajärjestäjien, yritysten kuin kaikkien kuluttajien arjessa.

Vihreä siirtymä tarkoittaa muutosta kohti ekologisesti kestävää taloutta sekä kasvua, joka ei perustu luonnonvarojen ylikulutukseen ja fossiilisiin polttoaineisiin. Siirtymä on välttämätön, sillä kulutamme tällä hetkellä aivan liikaa luonnonvaroja. Muutos edellyttää tekoja meiltä jokaiselta.

Huhtikuussa olemme mukana mahdollistamassa tapahtumajärjestäjien vastuullisuus-sparraukset, kannustamme yrityksiä mukaan Miljoonien mahdollisuus -tilaisuuteen Varkaudessa tai etänä sekä kysymme: Joko kuulut biottajiin?

Saara Karkulahti, Minna Kokkonen ja Tapio Kettunen
Pohjois-Savon ELY-keskus

Uutiskirje – Huhtikuu 2023

Lue uusin uutiskirje tästä linkistäPohjois-Savon ilmastokuulumiset – Huhtikuu 2023

Uutiskirjeen aiheina:

Ilmastotiekartta konkretiaan: ANTI – Contemporary Art Festival laski kahden festivaalilla vierailleen teoksen hiilijalanjäljen

ANTI festivaalin vastuullisuustyö otti ison askeleen eteenpäin, kun ANTI laski viime syksynä festivaalilla vierailleiden kahden teoksen hiilijalanjäljen. Laskelmassa huomioitiin kahden taiteilijaryhmän teosten päästöt matkojen ja majoituksen, yleisön matkustamisen sekä teosten energiankulutuksen osalta. “Muita päästöjä ei käytännössä juuri ollut. Teoksia varten ostettiin vain vähän tavaroita ja palveluita, ja jätettä syntyi hyvin vähän.”, kuvailee laskennan suorittanut ANTI-festivaalin ekokoordinaattori Saara Korpela

Hiilijalanjälki mitattiin Greenhouse Gas Protocol (GHG Protocol) -menetelmällä. Menetelmän periaatteina ovat olennaisuus, kattavuus, johdonmukaisuus, läpinäkyvyys ja tarkkuus. Mielenkiintoinen data, laskennan tausta ja tulokset on koottu ANTI festivaalin verkkosivuille (antifestival.fi).

ANTI – Contemporary Art Festival:n tapahtumaan kuljettiin yhteiskyydein. Kuvassa bussi ja joukko ihmisiä.
ANTI – Contemporary Art Festival laski kahdelle teokselle hiilijalanjäljen. Kuva: ANTI – Contemporary Art Festival

Tilaa uutiskirje

Tule uutiskirjeen lukijaksi tilaamalla se alla olevasta linkistä:


Jaa julkaisu

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *