hiilineutraali maakunta uutiset

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Ilolla esittelen teille Pohjois-Savon ilmastotyön koordinointia varten rakennetut verkkosivut – tadaa! Tässä yksi konkreettinen näyte siitä, että meillä Pohjois-Savossa otetaan ilmastoasiat tosissaan. Haluamme olla mukana etsimässä ratkaisuja Euroopan unionin sekä Suomen asettamiin ilmasto- ja energiatavoitteisiin täällä maakunnan tasolla.

Pohjois-Savossa on käynnissä ilmastotyön boostaushanke, joksi minä sitä kutsun. Hankkeessamme “Hiilineutraali maakunta – Pohjois-Savo” rakennetaan pohjoissavolaista verkostoa, jonka kanssa yhdessä tarkastelemme ilmastonmuutosta paikallisin silmin. Ensimmäisessä vaiheessa luodaan Pohjois-Savon ilmastotiekartta, johon kirjataan maakunnalliset suuntaviivat ja ilmastotavoitteet. Verkostoa kootaan yhteen Pohjois-Savon ilmastofoorumin kautta, foorumi on kaikille avoin. Muun muassa ilmastotiekartan valmistumiseen ja Pohjois-Savon ilmastofoorumin toimintaan pääset tutustumaan sivuillamme. 

Mikä tarkoitus näillä sivuilla on? 

Sivustolla kerromme millaisista palasista ilmastotyö koostuu, mitä toimijoita asian parissa työskentelee ja millaisia ilmastoystävällisiä esimerkkejä maakunnastamme löytyy. Sivu on perustettu Hiilineutraali maakunta – Pohjois-Savo -hankkeen toimenpiteenä, sivuston ylläpidosta vastaa Pohjois-Savon ELY-keskus

Sen lisäksi, että lisäämme ymmärrystä ilmastotyön kokonaiskuvasta Pohjois-Savossa, sivuston kautta kutsumme ihmisiä osallistumaan ilmastotyöhön. Tuomme esille tekoja ja toimijoita sekä kokoamme tietoa yhteen. Pyrimme siihen, että täältä sivulta löydät aina tuoreimman tiedon mm. Pohjois-Savon kasvihuonekaasupäästöistä, hiilinieluista ja hiilitaseesta. 

Tavoitteena on, että sivusto tavoittaa kaikki, joita Pohjois-Savon ilmastotyö kiinnostaa ja koskettaa. Erityisenä kohteena on aiheen parissa toimivat, haluamme tarjota hyödyllisen kanava tiedon kokoamiseen, tiedon jakamiseen ja uusien avausten mahdollistamiseen. 

Tule mukaan tuottamaan sisältöä 

Jotta verkkosivujen sisältö olisi elävää ja jatkuvasti päivittyvää, haluamme sinut mukaan tuottamaan sisältöä! Onko tiedossasi pohjoissavolainen ilmastoteko, joka ansaitsee tulla julkistetuksi? Ilmoita siitä meille Ilmoita ilmastoteko -lomakkeen kautta. Haluaisitko kirjoittaa sivuille blogitekstin? Julkaisemme eri tulokulmista olevia vierailijakynä -tekstejä, ota meihin yhteyttä ja sovitaan asiasta. Yhteystiedot löytyvät tästä klikkaamalla. 

Nyt kun sivusto on uusi, toivomme saavamme palautetta sivuston kehittämiseksi. Laita palautetta yhteydenottolomakkeen kautta. 

Esitän meille savolaisittain vaatimattoman haasteen: Tehdään näistä Euroopan parhaat maakunnallisen ilmastotyön verkkosivut! 

Saara Hanhela 

Projektityöntekijä  
Hiilineutraali maakunta – Pohjois-Savo -hanke 
Pohjois-Savon ELY-keskus 


Jaa julkaisu

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *