energia energiansäästö piirustuskilpailu tapahtumat

Sarjakuvia energiansäästöstä -näyttely Kuopion kaupunginkirjastossa 5.1.2023 saakka

Energiansäästö -teemainen sarjakuvakilpailu Pohjois-Savon koululaisille saa loppuhuipennuksen! Torstaina 8.12.2022 vietimme Sarjakuvia energiansäästöstä -näyttelyn avajaisia Kuopion kaupunginkirjaston lasten osastolla. Esillä on jokaisesta viidestä sarjasta valittu voittajatyö sekä kunniamaininnan saaneen työ. Nämä alkuperäiset sarjakuvat ovat tosi hienoja – käykää katsomassa!

Näyttelyn avajaisia vietettiin 8.12. koululaisten, yhteistyökumppaneiden ja raadin jäsenten kanssa

Torstaina 8.12.2022 vietettiin näyttelyn avajaisia. Mukana oli voittajatöiden sekä kunniamaininnan saaneiden töiden piirtäjiä, heidän luokkakavereitaan ja opettajiaan sekä yhteistyökumppaneita. Avajaisten aluksi Hiilineutraali Pohjois-Savo -hankkeen projektipäällikkö Saara Karkulahti kertoi piirustuskilpailusta ja Pohjois-Savon energianeuvoja Mari Turunen kertoi Astetta Alemmas -energiansäästökampanjasta. Kilpailutöitä arvioinut raati oli myös mukana, ja Karkulahti haastatteli raadin jäseniä. Raadin jäsenet Pentti Otsamo ja Natalia Kekkonen ovat sarjakuvataiteilijoita ja Tero Mielonen on sarjakuvakirjoittaja, joka työskentelee tutkijana Ilmatieteen laitoksella.

Ysiluokkalainen Roosa Hynninen on kyykistynyt oman sarjakuvatyönsä vierelle, ja katsoo kameraan.
Sarjakuvakilpailussa kunniamaininnan saanut Roosa Hynninen kertoi avajaisissa, että hänen sarjakuvatyönsä päähahmona seikkailee perheen kissa. Kuva: Ida Suominen, ViikkoSavo.

Sarjakuvakilpailussa kunniamaininnan sai 9. -luokkalainen Roosa Hynninen Puijonsarven koulusta, Kuopiosta. Avajaisissa Roosa kertoi mistä oli saanut innoituksen omaan työhönsä, jossa kissa säästää energiaa. Tästä virisi keskustelua, jossa myös raadin jäsenet ja koululaiset jakoivat omia energiansäästötekojaan. Moni kertoi, että kotona käydään nopeasti suihkussa, televisio tai tietokone ei saa pyöriä turhaan päällä ja asunnon sisälämpötilaa on laskettu. Keskustelun jälkeen herkuteltiin ja ihasteltiin upeita töitä.

Kiitos avajaisissa mukana olleille!

Näyttelyn järjestäjät Mari Turunen ja Saara Karkulahti iloitsivat mukavasta iltapäivästä näyttelyn avajaisissa. Avajaisista löytyy juttu ViikkoSavosta, pääset lukemaan sen tästä linkistä (viikkosavo.fi).

Pohjois-Savon energianeuvoja Mari Turunen ja Hiilineutraali Pohjois-Savo -hankkeen projektipäällikkö Saara Karkulahti seisovat sarjakuvanäyttelyn töiden edessä, katsovat kameraan ja hymyilevät.
Näyttelyn järjestäjät Mari Turunen ja Saara Karkulahti olivat hyvillä mielin avajaisissa.

Näyttely esillä Kuopion kaupunginkirjaston lasten osastolla 8.12.2022-5.1.2023

Käy katsomassa 5 voittajatyötä ja 5 kunniamaininnan saanutta työtä Kuopion kaupunginkirjaston lasten osastolla. Kirjaston osoite on Maaherrankatu 12, 70100 Kuopio. Löydät aukioloajat tästä linkistä (kuopio.finna.fi). Mene rohkeasti peremmälle lasten osastolla, työt löytyvät peremmältä sermeihin kiinnitettynä.

Sarjakuvanäyttelyn mainos.
Sarjakuvanäyttelyn esittelyjuliste.

Jaa julkaisu

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *