kunnat puurakentaminen rakentaminen tapahtumat

Puurakentaminen osana maakunnan ilmastotyötä -seminaari 1.10.2021

Puurakentaminen on luonnollinen osa maakuntien ilmastotyötä. Ilmastohyötyjen lisäksi puurakentaminen tukee alueen elinkeinoja, ja puiset palvelutuotannon rakennukset toimivat jo vetovoimatekijöinä ympäri Suomen. Tule kuulemaan miten puun mahdollisuudet kuuluvat ja näkyvät strategioissa ja rakentamisessa. Miten puuta hyödynnetään hybridirakentamisessa ja minkälaiseen säädösohjaukseen on jo lähitulevaisuudessa varauduttava.



Puurakentaminen osana maakunnan ilmastotyötä -seminaari järjestetään perjantaina 1.10.2021 kello 9.00-12.00 Teamsin välityksellä. Tilaisuus on suunnattu Pohjois-Savon kuntatoimijoille, tilaajille, toimittajille ja urakoitsijoille. Se järjestetään osana Motivan julkisen puurakentamisen neuvontapalvelua ja yhteistyössä Suomen metsäkeskuksen Ratkaisu on puussa -hankkeen kanssa.  

Tapahtuma on maksuton ja se järjestetään verkossa Teams- ohjelmalla.

Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittautumiset (Lyyti.fi)
Lisätietoja (Motiva.fi)

Kuva: Videopalvelu Merja Palm


Jaa julkaisu

Kommentit

  1. Ilkka Seittenranta

    Velkaan että energian säästöasiat otetaan huomioon rakenneratkaisuissa mutta asukkaiden kannalta käytönaikainen rakennuksen energian kulutus tuskin kiinnostaa rakentajia. Tekevä ala-arvoisia ratkaisuja valitsemalla liian ohuet eristeet kustannus syistä ja tätä säästöä piilotellaan asentamalla ilmalämpöpumput asuntoihin.

    Seinät tulisi tehdä paksuilla eri teille ja siten että uloin kerros suojaa kaikenlaisilta sääoloilta ja välissä on ilmanvaihtokerros lähes maan pinnasta joka hengittää ylhäältä vapaasti ulos. Tuo virtaus jäähdyttää ulkopinta, eristeet kun oikeasti eivät ole “eristeitä” vaan hitaasti lämpöä varaavia aineita jotka valitettavasti myös luovuttavat sen varatun lämmön hitaasti. Tämä piirre haittaa erityisesti nolla-energia rakennuksia.

    Talvella tuosta rakenteesta ei ole laittaa kun virtaus on hyvin vähäistä ilman kuivuuden ja pienen lämpötila eron johdosta.

    1. Energiatehokkuus on tosiaan monen asian summa. Jotta rakenteet toimisivat hyvin ja pitkään, vaaditaan huolellista suunnittelua ja rakentamista. Ilmastonmuutoksen myötä rakenteet joutuvat entistä kovemmalle rasitukselle mm. sateisuuden kasvun myötä. Eli osaamista ja yhteistyötä tarvitaan!

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *