energia energiansäästöviikko ilmastotiekartta ilmastotyö mukana yhteisellä polulla videot

Pohjoissavolaisia ilmastotekoja: Puhdasta energiaa reilusti – Videosarjan 2. kauden 4. jakso

Pohjoissavolaisia ilmastotekoja -videosarjassa kuopiolainen yrittäjä ja radiojuontaja Johannes Teppo etsii ilmastotekoja ympäri maakuntaa. Sarjan 4. jakso julkaistaan poikkeuksellisesti etukäteen, Energiansäästöviikon kunniaksi! Tule seuraamaan Johanneksen matkaa kohti ilmastoystävällisempää arkea ja pääset samalla tutustumaan pohjoissavolaisiin ilmastotekoihin konkreettisten esimerkkien kautta.

Jakso 4: Puhdasta energiaa reilusti

Voit katsoa videon myös YouTubesta (Youtu.be)

Videolla vierailevat Pakkasmarja Oy, Noeton Oy ja Ilmatieteen laitos

Suonenjokelaisen Pakkasmarja Oy:n markkinoija Terhi Janatuinen avaa jaksossa yrityksen monipuolisia ilmasto- ja energiatekoja. Yrityksen toimitilojen uudesta laajennusosasta on saatu hiilijalanjäljeltään jopa negatiivinen. Investoinneista ja tuotannosta vastaava Timo Jalkanen kertoo, että Pakkasmarja hankkii vain vihreää sähköä, käyttää energiatehokkaita laitteita ja lisäksi laajennusosan katolla on omat aurinkopaneelit. Lisäksi käytettävät kylmäaineet ovat ympäristöystävällisesti hiilidioksidia ja syntyvä hukkalämpö hyödynnetään muiden kiinteistöjen lämmitykseen.

Tutustu Pakkasmarjaan heidän verkkosivuillaan: https://www.pakkasmarja.fi

Noeton Oy kehittää teknologiaa, jolla voi vähentää pienpolton hiukkaspäästöjä merkittävästi. Toimitusjohtaja Heikki Suhonen kertoo, yritys ja teknologia syntyivät tutkimustyössä Itä-Suomen yliopistolla. Pienhiukkaspäästöt heikentävät hengitysilman laatua ja aiheuttavat ihmisille erinäisiä sairauksia. Videolla kerrotaan lisää yrityksen kehittämästä päästösiepparista.

Tutustu Noetoniin heidän verkkosivuillaan: https://www.noeton.fi/

Videon lopuksi Johannes Teppo saunoo tutkimussaunassa Kuopion Savilahdessa. Johannes saa lauteille seuraa Ilmatieteen laitoksen tutkimusprofessori Anton Laaksosta, joka kertoo pienhiukkasten vaikutuksista ilmastoon.

Lue lisää Ilmatieteen laitoksen toiminnasta Itä-Suomessa ja tutkimussaunasta eli pienpolttosimulaattori SIMOsta:
https://www.ilmatieteenlaitos.fi/ita-suomen-ilmatieteellinen-tutkimuskeskus
https://sites.uef.fi/fine/etusivu/pienpolttosimulaattori-simo

Videosarjan toisella kaudella on viisi jaksoa

Pohjoissavolaisia ilmastotekoja -videosarjaa on saatavilla jo kaksi kautta! Uusi kausi esittelee viiden jakson verran pohjoissavolaisia ilmastotekoja. Jaksojen otsikot ja aiheet on poimittu Pohjois-Savon ilmastotiekartasta. Toisen kauden videot on tuotettu Pohjois-Savon ELY-keskuksen Hiilineutraali Pohjois-Savo -hankkeessa, toteuttajana on BrainyDay Visual Oy.

Tutustu kaikkiin videoihin ilmastotekoja -sivulla täällä: https://hiilineutraalipohjoissavo.fi/ilmastotyo/ilmastotekoja/


Jaa julkaisu

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *