ilmastofoorumi ilmastotyö

Pohjois-Savon ilmastofoorumi 31.5.2021: Alueen vahvuudet antavat hyvän pohjan ilmastotyölle

Vuoden 2021 toisessa ilmastofoorumissa teemana oli Pohjois-Savon ilmastotyö. Ilmastofoorumissa esiteltiin toukokuussa valmistunut maakunnan yhteinen ilmastotiekartta sekä seudullisia ja kuntien ilmasto-ohjelmia. Lisäksi tilaisuudessa kuultiin käytännön esimerkkejä vaikuttavista ilmastoteoista niin kuntien kuin yritysten toteuttamana.

Pohjois-Savon ilmastofoorumin avasi maakuntajohtaja Marko Korhonen. Puheenvuorossaan maakuntajohtaja painotti, että ilmastotyö koskee kaikkia hallinnonaloja ja yhteiskunnan sektoreita myös Pohjois-Savon alueella. Samalla hän toi esiin, että Pohjois-Savon tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyön vahvuudet ovat linjassa maakunnalle asetettujen ilmastotavoitteiden ja ilmastotyön painopisteiden kanssa, ja antavat siten hyvän pohjan alueen ilmastotyölle. Maakuntajohtaja korosti, että ilmastotyö tulee nähdä alueen elinvoimaa ja kehittämistä tukevana mahdollisuutena. Suomen ympäristökeskuksen kommenttipuheenvuorossa Teemu Ulvi puolestaan antoi eväitä ilmastotyön edistämiseen niin kuntien kuin koko maakunnan tasolla.

Iltapäivän puheenvuoroissa tuotiin mainiosti esiin yhdessä tekemisen tärkeyttä sekä hyvien, jo toteutuneiden ilmastotekojen näkyväksi tekemistä. Näitä hienoja esimerkkejä tilaisuudessa kuultiin Kuopion kaupungilta, Vieremän kunnalta, Osuuskunta Maitomaalta sekä KESTO-hankkeen kautta koko Keski- ja Ylä-Savon alueelta!

Kiitos kaikille mukana olleille, tästä on hyvä jatkaa yhteistä matkaa kohti hiilineutraaliutta!

Mukana yhteisellä polulla – Hiilineutraali Pohjois-Savo

Ilmastofoorumin materiaalit

Voit tutustua ilmastofoorumin pdf-muotoisiin esityksiin verkkosivujemme materiaalipankissa tästä linkistä.

Pohjois-Savon ilmastofoorumit saavat jatkoa jälleen syksyllä. Tuttuun tapaan tulevissa ilmastofoorumeissa pureudutaan ajankohtaisiin ilmastoaiheisiin pohjoissavolaisesta näkökulmasta. Pysykää kuulolla!

Pohjois-Savon ilmastofoorumi kokoaa yhteen pohjoissavolaisia toimijoita eri aloilta vaihtamaan ajatuksia ja tietoa ilmastokysymysten äärellä. Tavoitteena on jakaa tutkittua tietoa, herättää ajatuksia ja edistää maakunnassamme yhteistä ilmastotyötä. Ilmastofoorumit ovat kaikille avoimia!


Jaa julkaisu

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *