Euroopan liikkujan viikko Liikkujan viikko liikkuminen tapahtumat

Liikkujan viikko: ELY-keskuksella tarjottiin aamupalaa ja pyörähuoltoa

Euroopan liikkujan viikkoa vietetään 16.–22.9.2022. Pohjois-Savon ELY-keskus ja TE-toimisto osallistuivat viikon viettoon järjestämällä liikkumisen teemapäivän tiistaina 20.9. Tempaus sai monet tulemaan ensimmäistä kertaa pyörällä töihin.


Pohjois-Savon ELY-keskuksen, TE-toimiston ja Business Finlandin toimitiloissa Kuopion Kallanrannassa järjestettiin Euroopan liikkujan viikon tempaus 20.9. Kävellen, pyöräillen, kimppakyydein tai bussilla töihin tulleille tarjoiltiin pientä aamupalaa henkilöstöravintolassa. Samalla jaettiin polkupyörien etu- ja takavaloja, mitkä ovat hyvin tarpeellisia syksyn ensimmäisissä pimeissä illoissa ja hämärissä aamuissa. Osallistumalla Euroopan liikkujan viikkoon Pohjois-Savon ELY-keskus kannusti henkilöstöä viisaaseen liikkumiseen ja pitämään huolta hyvinvoinnistaan.

Aamupalaa, croissantteja ja jaossa myös pyörävaloja

Helposti saavutettava pyörähuolto osoittautui suosituksi

Liikkujan viikon tempauksessa järjestettiin myös helposti saavutettava pyörähuolto. Halukkaat varasivat pyörällensä huollon etukäteen ja pyörät huollettiin Maviik Oy:n toimesta työpäivän aikana. Huolloille oli suuri tarve, sillä osassa pyöristä olivat kumit puhjenneet, joistakin saman päivän aamuna. Monissa pyörissä oli myös yleishuollon tarvetta. Jarrujen ja vaihteiden säädöt ja muut pienet korjaukset hoituivat nopeasti 15-30 minuutin huolloissa.

Päivän kaikki huoltoajat varattiin täyteen, joten huoltotempausta pidettiin onnistuneena. Jokainen maksoi pyörähuollon itse ja varasi tarvittaessa lisäaikoja syksylle. Päivän aikana huollettiin lähes 20 pyörää.

Henkilökunnan pyöriä huollossa

Järjestelyt vaativat työtä, mutta lopputulos palkitsi

Tempauksen järjestäminen vaati muutaman hengen järjestelytiimiltä varsin kohtuullisen työpanoksen, ottaen huomioon saadun palautteen ja tapahtuman ilmapiirin. Aamupalalle oli kokoonnuttu monista yksiköistä oikein porukalla ja osa tapasi kasvotusten ensimmäistä kertaa kesän jälkeen. Lisäksi huolletut pyörät ovat nyt valmiina talven ja kevään ajoja varten.

Järjestelyissä suurin työ oli pyörähuollon varauksissa ja kilpailutuksessa. Ravintolahenkilökunta hoiti aamupalatarjoilut ja Maviik Oy huollon järjestelyt. Kannustamme kaikkia organisaatioita kokeilemaan vastaavaa tempausta!

Pohjois-Savon ELY-keskuksella ja TE-toimistolla jatketaan pitkäjänteistä työtä viisaan liikkumisen edistämiseksi. Pitkäjänteisyydestä kertoo se, että ensimmäinen liikkumissuunnitelma laadittiin vuonna 2013 ja sen jälkeen on toteutettu lukuisia fiksua työmatkaliikkumista tukevia toimenpiteitä. Pohjois-Savon ELY-keskukselle myönnettiin vuonna 2021 Motivan työmatkaliikkumisen Edelläkulkija-tunnustus.


Lisätietoja


Jaa julkaisu

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *