energia energiaköyhyys tapahtumat

Energiaköyhyys -tilaisuus Varkaudessa ja live-striiminä 23.11.2022

Meneillään oleva energiakriisi aiheuttaa kotitalouksille, kunnille sekä yrityksille haasteita nousevien energian kustannusten johdosta. Energiaköyhyys uhkaa yhä useampia suomalaisia, etenkin maaseudulla. Energiaköyhyyttä mitataan yleensä sillä, joutuvatko kotitaloudet käyttämään suhteettoman suuren osan tuloistaan energiaan. Järjestämme keskustelutilaisuuden, jossa kuulemme syventävät puheenvuorot Mari Martiskaiselta energiaköyhyydestä sekä Johanna Kirkiseltä Astetta alemmas -energiansäästökampanjasta. Lopuksi virittäydymme paneelikeskusteluun. Tervetuloa!

Energiaköyhyys – ja mitä meidän Pohjois-Savossa tulee ymmärtää siitä

Energiaköyhyydestä puhutaan liian vähän suhteessa sen merkityksellisyyteen. Nyt energiakriisin aikana haluamme herättää keskustelua energiaköyhyydestä ja sen vaikutuksista ihmisiin ja ympäristöön. Kutsumme erityisesti mukaan keskusteluun alueemme kuntapäättäjiä, energia-alan toimijoita sekä tietysti kaikkia, joita teema kiinnostaa ja koskettaa.

Aika: Keskiviikkona 23.11.2022 klo 16.30-19.00
Paikka: Varkauden Navitas Taitotalo ja live-striimi
Ilmoittautuminen: https://link.webropol.com/s/energiakoyhyys
Järjestäjät: Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n EKOTEKOja ja Pohjois-Savon ELY-keskuksen Hiilineutraali Pohjois-Savo -hankkeet sekä Savonia-ammattikorkeakoulun Varkauden energiatekniikan yksikkö.

Ohjelma 23.11.2022

 • 16.30 Kahvit ja suolaista tarjolla
 • 17.00 Saara Karkulahti ja Jaana Oikarinen: Tervetuloa ja illan agenda
 • 17.05 Mari Martiskainen, Professori (energia ja yhteiskunta), Sussexin yliopisto: Energiamurros – Kohti kestävää ja kaikille oikeudenmukaista kehitystä
 • 17.40 Johanna Kirkinen, Yli-insinööri, Energiavirasto: Katsaus Astetta Alemmas -kampanjaan sekä näkökulmia energiaköyhyyteen
 • 18.05 Paneelikeskustelu: Energiaköyhyys ja keskeiset energiakysymykset Pohjois-Savossa
  • Anne Aholainen, Leppävirran kunnanvaltuuston puheenjohtaja
  • Jarno Ruusunen, Savonia-ammattikorkeakoulun energiatekniikan tutkimus- ja kehityspäällikkö
  • Juha Räsänen, Savon Voiman liiketoimintajohtaja, sähköntuotanto ja kaukolämpö
  • Jukka Koskinen, Wartalo Kodit Oy:n toimitusjohtaja
 • 19.00 Päätös

Toivomme näkevämme sinut paikan päällä Varkaudessa, mutta tilaisuutta on mahdollista seurata myös verkkostriimin kautta. Pyydämme sinua ilmoittautumaan kummassakin tapauksessa. Striimin kautta osallistuville lähetetään linkki sähköpostitse.

Puhujat

Mari Martiskainen

Energiamurros: Kohti kestävää ja kaikille oikeudenmukaista kehitystä

Mari Martiskainen M.Martiskainen(at)sussex.ac.uk Puh. +44 (0)1273 876715 Ext.6715 (Work)

Mari Martiskainen on Professori (energia ja yhteiskunta) Sussexin yliopistossa Iso-Britanniassa. Hän on yhteiskuntatieteilijä jonka tutkimus keskittyy kotitalouksien energiankäyttöön ja energianmurroksen oikeudenmukaisuuteen. Mari on alun perin kotoisin Kuopiosta, mutta on asunut viimeiset 22 vuotta Iso-Britanniassa. Hänellä on tutkinnot Helsingin yliopistosta (kandidaatti), Imperial Collegesta (maisteri) ja Sussexin yliopistosta (tohtori). Mari valittiin lokakuussa 2022 kehittämään seuraavaa 5-vuotisvaihetta Iso-Britannian energiantarpeen tutkimiseen.

Mari Martiskaisen kasvokuva.

Johanna Kirkinen

Katsaus Astetta alemmas-kampanjaan sekä näkökulmia energiaköyhyyteen

Johanna Kirkinen johanna.kirkinen(at)energiavirasto.fi Puh. 029 5050 175

Johanna Kirkinen (TkT) toimii yli-insinöörinä Energiaviraston Energiatehokkuusryhmässä. Hänellä on yli 18 vuoden kokemus energia- ja ympäristöasioiden parista asiantuntijana ja tutkijana.

Johanna Kirkisen kasvokuva.

Vastaa kyselyyn, jolla keräämme aineistoa tilaisuuteen

Keskustelua varten keräämme kokemuksia energian hinnan vaikutuksesta arkeen. Kyselystä saatuja vastauksia käytämme Hiilineutraali Pohjois-Savo ja EKOTEKOja -hankkeiden viestintämateriaaleissa sekä 23.11.2022 järjestettävässä tilaisuudessa.

Vastaa anonyymiin kyselyyn linkin kautta: https://forms.gle/7qm5gj6sQ3Ph9gYN6

Taustalla hehkulamppu, joka on vihreän luontomaisen taustan edessä. Kuvan päällä teksti energiaköyhyys sekä järjestäjien logot.

Jaa julkaisu

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *