ESR hankkeet vastuullisuus viestintä

Vastuullisuusviestintää vaikuttavasti verkostona -hanke

Toteuttajat ja toteutusaika

Toteuttaja: Itä-Suomen yliopisto, Jatkuvan oppimisen keskus
Toteutusaika: 1.6.-31.12.2023

Rahoitus

Rahoitus: Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Hanketta rahoitetaan Euroopan Sosiaalirahastosta (ESR). 9 REACT-EU:n ESR-toimenpiteet, erityistavoite: 12.4. Yritysten ja yrittäjien muutoskyvykkyyden lisääminen

Tavoitteet

Sidosryhmät ja yhteiskunta vaativat yrityksiltä yhä selkeämpää näyttöä liiketoiminnan vastuullisuudesta ja kestävän kehityksen tukemisesta. Onnistunut vastuullisuusviestintä auttaa yrityksiä rakentamaan mainetta, luomaan kilpailuetua, hallitsemaan kriisejä ja sitouttamaan sidosryhmiä. Vastuullisuusviestintä on monessa yrityksessä vielä hyödyntämätön voimavara. Tässä lyhyessä REACT-hankkeessa tavoitteenamme on lisätä pohjoissavolaisten yrittäjien ja yritysten koronan jälkeisen ajan kilpailukykyä vahvistamalla niiden vihreän siirtymän edellytyksiä vastuullisuusviestinnän osaamisen kehittämisen kautta.

Toimenpiteet

Hankkeen toimenpiteet:

 1. VERKOSTOYHTEISTYÖ
  Kokoamme yrityksistä, oppilaitoksista ja muista organisaatioista koostuvan pohjoissavolaisen vastuullisuusviestintäverkoston, jossa jaetaan hyviä käytäntöjä vastuullisuusviestintätoimien edistämisestä sekä suunnitellaan yhdessä tulevia tapahtumia ja kampanjoita.
 2. KOULUTUKSET
  Järjestämme syksyllä 2023 kaikilla avoimia koulutuksia vastuullisuusviestinnästä.
 3. VIESTINTÄ
  Viestimme hyvistä käytänteistä, osallistavista toimintamalleista, tapahtumista ja koulutuksista mm. sosiaalisen median, blogikirjoitusten, uutiskirjeiden ja verkkosivujen kautta. Tarjoamme Arjen pienet ekoteot -haastekampanjaa yritysten käyttöön yrityksiin ja haastamme yritysten henkilökunta mittaamaan oman hiilijalanjälkensä, saamaan vinkkejä ekoteoista ja pohtimaan omaa vastuullisuuttaan niin työssään kuin arjessaankin.
 4. TAPAHTUMAT
  Osallistumme vastuullisuusteemaisiin tapahtumiin tuoden vastuullisuusviestintäteemaa ja verkostoyhteistyötä esille. Järjestämme yliopiston, Savonian ja Karelian henkilökunnan ja opiskelijoiden yhteisenä liikuntailtapäivänä 4.10.2023 roskakävelyn Kuopiossa ja Joensuussa yhtenä yhteisöllisenä liikuntamuotona.
 5. VIDEOSARJA
  Suunnittelemme ja toteutamme vastuullisuuteen liittyvä somevideosarjan Arjen pienet ekoteot -kampanjan pohjalta. Mukaan tulee yliopiston henkilökunnan ja opiskelijoiden sekä alueen yritysten tarinoita heidän vastuullisuusteoistaan.
 6. ARVIOINTI JA HALLINTO
  Kartoitamme viestinnän kehittämisen ja vaikuttavuuden mittaamisen tarpeita ja arvioimme tarpeen jatkohankkeelle.

Ilmoittaudu mukaan vastuullisuusviestinnän verkostoon!

Ilmoittaudu mukaan verkostoon tämän lomakkeen kautta (forms.office.com).

Lisätietoja

Tiina Ynnilä
Suunnittelija
Itä-Suomen yliopisto I UEF I Jatkuvan oppimisen keskus
tiina.ynnila@uef.fi
+358 50 433 9254


Jaa julkaisu