kunnat seutukunnat

KESTO (Kestävän energiankäytön, materiaalitehokkuuden ja ilmaston seudullinen toimintasuunnitelma) -hanke

Toteutusaika ja toteuttajat

2.1.2020 – 28.2.2022
Navitas Kehitys Oy ja Iisalmen kaupunki

Budjetti ja rahoitus

776 714 €
Pohjois-Savon liitto / Euroopan aluekehitysrahasto, kuntien rahoitus (Joroinen, Leppävirta, Pieksämäki, Siilinjärvi ja Varkaus; Iisalmi, Kiuruvesi, Lapinlahti ja Vieremä), muu julkinen rahoitus (jätehuoltoyhtiöt ja Keski-Savon ympäristötoimi)

Tavoitteet

KESTO-hankkeessa tehdään vuosien 2020–2021 aikana Keski-Savon ja Ylä-Savon ilmasto-ohjelmat, joissa määritellään seutukunnan yhteiset ilmastotoimien painopistealueet ja päästövähennystavoitteet.

Samalla laaditaan omat ilmaston toimintasuunnitelmat hankekuntiin Keski-Savossa (Joroinen, Leppävirta, Pieksämäki, Varkaus) ja Ylä-Savossa  (Iisalmi, Lapinlahti, Kiuruvesi, Vieremä) sekä Siilinjärvellä.
Mainittujen kuntien lisäksi hankkeessa ovat mukana Keski-Savon jätehuolto Llky, Jätekukko Oy ja Ylä-Savon jätehuolto Oy sekä Keski-Savon ympäristötoimi.

Kuntien ja seutujen ilmastotyön kärkiteemat liittyvät energiatehokkuuden ja vähähiilisen liikkumisen lisäämiseen sekä materiaalikiertojen parantamiseen. Myös lähiruoan lisääminen ja ruokahävikin pienentäminen ovat osa ilmastotyötä.

Lisätietoja

Laura Leppänen, projektipäällikkö
044 756 4230, laura.leppanen@navitas.fi

KESTO-hankkeen verkkosivut (kestosavo.fi)

KESTO-hankkeen loppuraportti (navitas.fi/kesto)


Jaa julkaisu