Kiertotalous

Bio-ja kiertotalousklusteri

Pohjois-Savon bio- ja kiertotalouden ekosysteemin tavoitteena on tukea alan yritysten kasvua tuomalla yhteen parhaat toimijat ja palvelut teknologian, tuotteiden ja palveluiden sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

Ekosysteemi edistää kestävää kehitystä sovittamalla yhteen materiaalitarpeet ja -virrat, kehittämällä korkean arvosaannon tuotteita sekä tutkimalla vaihtoehtoisia biomateriaaleja.

Bio- ja kiertotalouden ekosysteemin www.biocc.fi muodostavat Savonia-amk, Itä-Suomen yliopisto, Luonnonvarakeskus ja Sakky sekä lähes 20 alan yritystä. Tavoitteenamme on laajentaa ekosysteemiä, joten yrityksiä kannustetaan ottamaan meihin yhteyttä. Liittyminen on maksutonta. Klusterin jäsenorganisaatiot on kerrottu klusterin nettisivuilla osoitteessa biocc.fi/jasenet.

Savonia-amk:n uuden bio- ja kierotalouslaboratorion avajaisia juhlistettiin 31.3.2023, jolloin päivän aikana laboratoriossa vieraili noin 50 yhteistyökumppania sekä muita aiheesta kiinnostunutta.
Laboratoriossa on tällä hetkellä mm. modernit fermentorit ja laitteistoa on tarkoitus hankkia lisää vielä kuluvan vuoden aikana. Biohiilen valmistukseen tarkoitettu pilot-mittakaavan reaktori toimitetaan meille kesällä ja analytiikkaan investoidaan loppuvuodesta.

Olemme hurjan tyytyväisiä laboratorion valmistumisen mahdollistaneeseen kiinteistön peruskorjaukseen. Tämä on meidän ensimmäinen itse perustamamme laboratorio, joten jo tästäkin syystä todella iso asia, kertoo Savonia-amk:n tutkimus- ja kehityspäällikkö Harri Auvinen, jonka tehtävänä on myös koordinoida ekosysteemin kehittämistä.

Lisätietoja

Harri Auvinen
Tutkimus- ja kehityspäällikkö
Savonia-ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi(a)savonia.fi


Jaa julkaisu