4. huhtikuuta

Vastuullisuus tapahtumissa – Tapahtumajärjestäjän aamukahvit

Alkaa:
Päättyy:
Paikka: Teams-alusta
Järjestäjä: Ekotekoja -hanke / Kehittämisyhdistys Mansikka ry, Matkailuverkot vesille -hanke / Kehitysyhtiö SavoGrow Oy sekä Hiilineutraali Pohjois-Savo -hanke / Pohjois-Savon ELY-keskus

Tapahtuman kuvaus

Erilaiset tapahtumat elävöittävät maaseutua ja tutkitusti tuovat tuloja myös Mansikan alueella. Kehitysyhtiö Savogrown Matkailuverkot vesille -hankeen selvityksen mukaan, tapahtumat tuottivat matkailutuloa yhteensä 2,3 miljoonaa euroa vuonna 2022. Lue koko raportti hankkeen sivuilta: https://www.savogrow.fi/2022/12/07/matkailutulo/

Ekotekoja -hanke yhteistyössä Matkailuverkot vesille- sekä Hiilineutraali Pohjois-Savo -hankkeiden kanssa kannustaa tapahtumanjärjestäjiä kehittämään tapahtumien vastuullisuutta eri näkökulmista.

Tervetuloa inspiroitumaan vastuullisen tapahtumanjärjestämisen keinoista, hyödyistä ja keskustelemaan aiheesta Tapahtumajärjestäjien aamu- ja iltakahville. Voit valita itsellesi sopivamman ajankohdan:

ti 4.4. klo 10-11 Osallistumislinkki: Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

ti 11.4. klo 18-19 Osallistumislinkki: Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Lisätietoja: jaana.oikarinen(at)mansikkary.fi / 044 491 6086

Inspiroijina:

Virpi Aittokoski (Manager, Outdoor activities & Sports, Sustainable Travel Finland,Business Finland, Visit Finland)

”Vastuullisesti tuotettu tapahtuma edistää kestävää matkailua”

Tapahtumat ovat kuin palapelejä; jokaisen osa-alueen tulee olla kohdallaan, jotta kokonaisuus toimii ja näyttää hyvältä. Kestävällä tavalla tuotettu tapahtuma on onnistunut elämys niin järjestäjille, kävijöille kuin paikallisille ihmisille. Matkailussa tapahtumat ovat oleellinen vetovoimatekijä ja on hyvin tärkeää, että niiden tuotanto on alusta loppuun tehty vastuullisesti.

Elisa Itkonen (Toiminnanjohtaja – johtava kuraattori, ANTI Festival, Kuopio)

”Kansainvälisen tapahtuman kestävät ratkaisut: case ANTI-festivaali” 

Taide voi toimia katalysaattorina, joka auttaa yhteiskuntaa ja yksilöitä siirtymään ekologisesti kestäviin toimintatapoihin. ANTI-festivaali pyrkii myös käytännön tasolla toimimaan tavalla, joka voi jatkua satoja vuosia missä tahansa olosuhteissa. Tapahtuman vastuullisuussuunnitelman kulmakiviä ovat kestävä liikkuminen, kestävät tilat, tuotannot ja verkostot sekä taloudellinen kestävyys.

Tapahtuman linkkejä

Jaa julkaisu