15. syyskuuta - 17. syyskuuta

Pimeä kuu -festivaali 15.-17.9.2023

Alkaa:
Päättyy:
Paikka: Juuka, Kaavi ja Tuusniemi
Järjestäjä: Pimeän taivaan hyödyntäminen osana vastuullisen matkailun kehittämistä -hanke

Tapahtuman kuvaus

Tule nauttimaan pimeää kuuta ja tähtitaivaan kirkkautta Juuaan, Kaaville ja Tuusniemelle! Vieraile planetaariossa tai observatoriossa tai uppoudu yön ääniin ja yölintujen salaperäiseen maailmaan! 

Pimeä kuu -festivaaliviikonloppu on Pimeän taivaan hyödyntäminen osana vastuullisen matkailun kehittämistä -hankkeen lopputapahtuma. Tapahtumassa esitellään hankkeen tuloksia ja kerrotaan pimeydestä ja sen suojelun merkityksestä sekä siitä, miten pimeyttä voidaan hyödyntää matkailullisesti.

Festivaalin avaa Astromatkailuseminaari joka järjestetään 15.9. Viihdekeskus HojoHojossa yhteistyössä Tähtitieteellinen yhdistys Ursan kanssa. Seminaarissa puhujina ovat Tuukka Perhoniemi Ursasta, Olli Reijonen Syrjävaara Good Night Oy:stä, Aleksi Taipale Arctic Stargazingn Tours -yrityksestä sekä arkeoastronomi, tutkija Marianna Ridderstad ja vastuullisen matkailun asiantuntija Anu Nylund Mood of Finland -yrityksestä. Illalla nautitaan pimeän kuun swingeistä Kuopio Big Bandin säestyksellä. Koko viikonlopun aikana, 16.-17.9., järjestetään Juuan, Kaavin ja Tuusniemen alueella erilaisia tapahtumia, joista osa on maksullisia , osa maksuttomia.

KATSO KOKO OHJELMA: kaavi.fi/pimeys

PERJANTAI 15.9.2023 ASTROMATKAILUSEMINAARI

Viihdekeskus HojoHojo, Mustolantie 9, 71200 Tuusniemi

Astromatkailuseminaariin ilmoittautuminenhttps://forms.gle/vQdeTXzeDHKr4Fvm8

Kahvit ja ruokailut 55 €: Osta täältä.

Tapahtuman linkkejä

Jaa julkaisu