15. marraskuuta

KAASUA BIOKAASULLE! Opintomatka WeKasille Toholammille

Alkaa:
Päättyy:
Paikka: Härkäneva, Toholampi, Keski-Pohjanmaa
Järjestäjä: Kehitysyhtiö SavoGrown Biokipinä-hanke

Tapahtuman kuvaus

SavoGrown alueella olisi mahdollista tuottaa biokaasua kolmessa eri keskitetyssä laitoksessa. Enää tarttee saada homma käyntiin – toisin sanoen kaasua biokaasulle!

Lähdetään siis keskiviikkona 15.11.2023 tutustumaan ja inspiroitumaan porukalla Toholammille WeKas Oy:n biokaasulaitokselle. Otetaan oppia, miten Keski-Pohjanmaalla eri yritysten ja organisaatioiden yhteistyö mahdollistaa biokaasuinvestoinnit.

WeKas Oy on biokaasun tuotantoon ja biomassojen käsittelyyn perustettu maaseutuyritys. WeKas tuottaa lietelannasta biometaania liikenteeseen ja teollisuuteen sekä lannoitevalmisteita maatalouteen. Yrityksen toiminta starttasi kesällä 2023, ja nyt on hyvä tilaisuus lähteä tutustumismatkalle.

Millaisen suunnitteluprosessin ja yhteistyökuvion iso investointi kätkee taakseen? Ketkä kaikki investoinnista hyötyvät? Mistä löytyivät liikennekaasun käyttäjät?

Alustava ohjelma:
klo 10:00 Kierros WeKasilla, isäntä Ilpo Wennström
klo 11:30 Lounastauko ravintola Lylyn Pisarassa
12:30–14 Ajatustenvaihtoa

  • Miten kunta edisti biokaasulaitoksen saamista paikkakunnalle? Jukka Hillukkala, Toholammin kunnanjohtaja
  • Miten paikallinen kehitysyhtiö on kiihdyttänyt kiinnostusta biokaasun tuotantoon? Kehitysyhtiö Kaustisen seutukunta

Tarkempi kuljetusaikataulu tarkentuu syys-lokakuussa osallistujien mukaan. Matkan järjestää Kehitysyhtiö SavoGrown Biokipinä-hanke. Ilmoittautuminen 31.10 mennessä.

Tapahtuman linkkejä

Jaa julkaisu