4. lokakuuta

Jatkuva kasvatus vaihtoehtona -työnäytös

Alkaa:
Päättyy:
Paikka: Niittylahti, Vehmersalmentie 876, 71130 Kuopio
Järjestäjä: Metsäkeskus

Tapahtuman kuvaus

Tervetuloa tutustumaan Kuopion kaupungin metsäpalstalla toteutettaviin jatkuvan kasvatuksen hakkuumenetelmiin.

Kuopion kaupunki lisää jatkuvaa kasvatusta taajamametsien lisäksi myös maaseudun monikäyttömetsissään 21.2.2022 päivätyn Strategisen metsäsuunnitelman mukaisesti. Miten siirtymä jatkuvaan kasvatukseen onnistuu vanhoissa kuusivaltaisissa runsaspuustoisissa metsissä, joita on aiemmin hoidettu tasaikäisrakenteisena?

Maastokohteilla pääsemme tutustumaan erilaisissa metsiköissä tehtäviin jatkuvan kasvatuksen hakkuumenetelmiin, kuten pienaukkohakkuuseen vanhassa kuusikossa, poimintahakkuuseen varttuneessa sekametsässä ja väljennyshakkuuseen rauduskoivu-kuusisekametsikössä. Käynnissä olevilla hakkuutyömailla näemme metsikkökuvion lähtötilanteen sekä myös toteutuneen hakkuun. Maastokohteilla keskustelemme muun muassa, millaisia haasteita puunkorjuussa voi olla ja miten luonnon monimuotoisuutta huomioidaan jatkuvan kasvatuksen hakkuissa.  Maastokohteiden välillä tulee kävelyä maastossa reilun kilometrin verran.

Paikalla on kaupunginmetsänhoitaja Heikki Soininen ja Suomen metsäkeskuksesta metsänhoidon johtava asiantuntija Markku Remes.

Maastokohteet sijaitsevat Vehmersalmentie 876 kohdalta erkanevan metsäautotien päässä, matkaa noin kilometri. Autojen pysäköinti kääntöympyrään. Pysäköintitila on rajallinen, joten suosithan yhteiskyytejä. 

Työnäytökseen on bussikuljetus Kuopion kaupungintalon takaa Maljalahdenkadulta klo 8.15. Bussi pysähtyy Päivärannan rampin bussipysäkillä klo 8.25 ja Toivalan ST1 pysäkillä klo 8.30. Paikkoja on rajoitetusti.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Hinta

Tilaisuus on maksuton. Tilaisuuden kustannukset katetaan Laatuloikka luonnonhoitoon Pohjois-Savossa -hankkeen varoista.

Haluamme, että mahdollisimman monella on mahdollisuus osallistua koulutuksiimme. Pyydämme ystävällisesti perumaan osallistumisen jos olette estynyt osallistumasta.  

Lisätietoja

Päivi Mäki
projektipäällikkö
puh. 050 516 0743
paivi.maki(at)metsakeskus.fi

Tapahtuman linkkejä

Jaa julkaisu