3. lokakuuta

Energianeuvonnan vuosipäivän tilaisuus Kuopiossa

Alkaa:
Päättyy:
Paikka: Luoto, Kuopio. Lumo-kokoustila, Makasiinikatu 5.
Järjestäjä: Pohjois-Savon energianeuvonta (Kuopion kaupunki), Suunnitelmallisen ilmastotyön juurruttaminen Pohjois-Savoon (SISU-hanke) sekä Hiilineutraali Pohjois-Savo –hanke

Tapahtuman kuvaus

Millainen energiatalvi on edessä ja miten voimme auttaa Pohjois-Savon kotitalouksia ja taloyhtiöitä pysyvämpään energiakestävyyteen? Miten vaikuttavuutta parannetaan yhteistyössä kumppaneiden kanssa? Tervetuloa kuuntelemaan esityksiä ajankohtaisista aiheista ja keskustelemaan yhteistyöstä!

Tilaisuuden ohjelma

9.00 -> Kahvia ja pientä aamupalaa

9.05-9.10 Avaus – Mari Turunen ja Mika Kemppainen, Kuopion kaupunki

9.15-10.20 Helsingin keskustelutilaisuuden seuraaminen (stream)

  • Alueellinen energianeuvonta – palvelua informaatio-ohjauksesta sielunhoitoon – Heikki Väisänen, Energiavirasto
  • Energiatehokkuusdirektiivien uudistus etenee, mitä on odotettavissa ja miten uudistukset vaikuttavat kuluttajiin ja taloyhtiöihin? Kysymyksiin ovat vastaamassa johtaja Heikki Väisänen Energiavirastosta ja rakennusneuvos Pekka Kalliomäki ympäristöministeriöstä.
  • Edessä on sähkönkäytön uusi aika. Mitä opimme viime talvesta, miten kuluttajat kokevat tilanteen ja kuinka energia-ala voi olla muutoksen tukena? Keskustelemassa johtaja Pekka Salomaa Energiateollisuus ry:stä, tutkimusjohtaja Mikko Hormio Kantar Publicista ja johtava asiantuntija Päivi Suur-Uski Motivasta.
  • Tietoa, tuuppausta ja neuvontaa – tutkittua tietoa kotitalouksien ja taloyhtiöiden energiakestävämmän arjen ja asumisen avuksi. Aiheesta puhumassa dosentti Kaisa Mattschoss Helsingin yliopistosta ja erikoistutkija Nils Sandman Turun yliopistosta.

10.20-10.30 Tauko

10.30-10.45 Sähkömarkkinakatsaus – salkunhoitaja Risto Kinnunen, Väre

Mitkä tekijät vaikuttavat sähkön hintaan? Jatkaako sähkön hinta laskuaan? Miltä tulevan syksyn ja talven hintataso näyttää? Mitä muutoksia on tulossa ja mihin suuntaan ne vievät sähkön hintoja lyhyellä sekä pidemmällä aikavälillä?

10.45-10.55 SISU-hanke esittäytyy
Suunnitelmallisen ilmastotyön juurruttaminen Pohjois-Savoon –hanke on käynnistänyt
laajan 15 eri kunnan ja seutukunnan välisen ilmastoyhteistyön Pohjois-Savossa.

11.00-12.00 Keskustelu ja yhteistyöstä sopiminen

 
Vastaavat tilaisuudet järjestetään viime vuoden tapaan samanaikaisesti myös muissa Suomen maakunnissa alueellisten energianeuvojien toimesta sekä Helsingissä Motivan, Rambollin ja HSY:n Ilmastoinfon toteuttamana.  

Tapahtuman linkkejä

Jaa julkaisu