ilmastotekoja ilmastotiekartta kiertotaloudella kilpailukykä videot

Pohjoissavolaisia ilmastotekoja: Kiertotaloudella kilpailukykyä – Videosarjan 2. kauden 2. jakso

Pohjoissavolaisia ilmastotekoja -videosarjassa kuopiolainen yrittäjä ja radiojuontaja Johannes Teppo etsii ilmastotekoja ympäri maakuntaa. Toisessa jaksossa Johannes tuskailee toimimattoman tietokoneensa kanssa sekä tutustuu syvemmin kiertotalouteen. Tule seuraamaan Johanneksen matkaa kohti ilmastoystävällisempää arkea ja pääset samalla tutustumaan pohjoissavolaisiin ilmastotekoihin konkreettisten esimerkkien kautta!

Jakso 2: Kiertotaloudella kilpailukykyä

Videolla vierailee Ponsse, Vieremän Lämpö ja Vesi sekä Vieremän Biomurske

Vieremällä kotipesää pitävällä Ponssella kiertotalousfilosofiaa on toteutettu jo kuudella vuosikymmenellä. Ryhmänjohtajana työskentelevä Ville Ohukainen kuvaa Ponssen kiertotaloustekoja ja kertoo, että 90 % metsäkoneen painosta on kierrätettävää materiaalia.

Tutustu Ponsseen heidän verkkosivuillaan: https://www.ponsse.com/fi/etusivu#/

Materiaalikierto otetaan myös laajemmin huomioon Vieremän yrityskylän alueella. Vieremän Lämpö ja Vesi Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kajanus sekä Vieremän Biomurske Oy:n toimitusjohtaja Veikko Heikkinen kertovat, kuinka alueen lavahake ja puupakkausmateriaali kootaan ja lajitellaan, ja käyttökelvoton materiaali poltetaan läheisessä kunnan lämpölaitoksessa. Tällä katetaan jopa 15 % lämmön tarpeesta.

Videosarjan toisella kaudella on viisi jaksoa

Pohjoissavolaisia ilmastotekoja -videosarjaa on saatavilla jo kaksi kautta! Uusi kausi esittelee viiden jakson verran pohjoissavolaisia ilmastotekoja. Jaksojen otsikot ja aiheet on poimittu Pohjois-Savon ilmastotiekartasta. Toisen kauden videot on tuotettu Pohjois-Savon ELY-keskuksen Hiilineutraali Pohjois-Savo -hankkeessa, toteuttajana on BrainyDay Visual Oy.

Tutustu kaikkiin videoihin ilmastotekoja -sivulla täällä: https://hiilineutraalipohjoissavo.fi/ilmastotyo/ilmastotekoja/


Jaa julkaisu