pohjoissavolaisiailmastotekoja videot

Ilmianna pohjoissavolainen ilmastotyön tai kiertotalouden edelläkävijä!

Haemme Pohjoissavolaisia ilmastotekoja -videosarjaan toimijoita, jotka ovat ilmastotyön tai kiertotalouden edelläkävijöitä. Pohjoissavolaisia ilmastotekoja -videosarja kertoo maakunnan alueen vaikuttavista ilmastoteoista. Videosarjan aikaisemmissa osissa on esiintynyt niin ilmastoystävällinen puurakentaminen, sähköveneily kuin järvikalapitsakin. Nyt videosarja saa jatkoa ja haemme uusia toimijoita mukaan!

Vaikuttava ilmastotyö esille

Pohjois-Savon ilmastotyö etenee hyvää vauhtia kohti ilmastoystävällisempää arkea. Hyviä ja vaikuttavia toimia tehdään jo ympäri maakuntaa. Haemme erilaisia toimijoita, jotka ovat halukkaita jakamaan omia vaikuttavia ilmastotekojaan tai kiertotaloutta edistäviä toimiaan. Teot voivat olla laajoja kokonaisuuksia tai yksittäisiä tekoja ja yhdistää myös monia eri toimijoita saman asian äärelle. Toimijat voivat olla laajalti eri sektoreilta ja koko Pohjois-Savon maakunnan alueelta.

Videosarja kuvataan joustavasti vuoden 2022 ja alkuvuoden 2023 aikana. Videot julkaistaan hiilineutraalipohjoissavo.fi -verkkosivuilla ja ELY-keskuksen YouTube-kanavalla.

Ilmianna itsesi tai tietämäsi edelläkävijä

Voit ilmiantaa oman organisaatiosi toiminnan tai toisen toimijan hyvät teot oheisen ilmoituslomakkeen kautta. Ilmiannettujen tekojen joukosta valitaan videolla esiteltävät teot ja toimijat. Samalla videolla esitellään useiden toimijoiden tekoja. Pyydämme kuvailemaan ilmiannettua hyvää tekoa, sekä jättämään ilmiantajan yhteystiedot mahdollisia lisäkysymyksiä varten.

Pohjoissavolaisia ilmastotekoja -videosarjan aikaisemmat osat katsottavissa

Videosarjan aikaisemmat osat ovat katsottavissa ELY-keskuksen YouTube kanavalta.

Pohjoissavolaisia ilmastotekoja -videosarjan ensimmäisessä osassa on tutustuttu Iisalmessa Kauppis-Heikin koululla energiatehokkaaseen hirsirakentamiseen ja Genelec Oy:n ympäristötyöhön muun muassa kiertotalouden näkökulmien huomiointiin.
Osa 1: Ilmastoviisasta puurakentamista, sähköpyöräilyä ja kaiutinvalmistusta Iisalmessa. (Youtube.com)

Videosarjan toisessa osassa ollaan Kuopiossa, jossa liikutaan sähköpuuveneellä Kallavedellä ja tutustutaan sen rannalla olevan matkakeskus Saanan energiatehokkuus ratkaisuihin. Lisäksi pyörähdetään kiertotaloutta hyödyntävällä RPS Brewing:n panimolla.
Osa 2: Sähköveneilyä, viisasta vedenkäyttöä ja kiertotaloutta. (Youtube.com)

Videosarjan kolmannessa osassa vieraillaan Leppävirralla, jossa tutustutaan HögforsGST Oy:n uusiin energiatehokkaisiin tehdastiloihin ja selvitetään miten Vokkolan alueella hyödynnetään hukkalämpöä ja nautitaan vielä järvikalapitsa Sport & Spa Hotel Vesileppiksessä.
Osa 3: Aurinkosähköä autoon, hukkalämmöt hyötykäyttöön ja järvikalapitsaa lautaselle. (Youtube.com)


Jaa julkaisu