haaste High Trashion kestävä kulutus vaatteiden kulutus

High Trashion -kuvasarjan ensimmäinen kuva on julkaistu — liity mukaan kestävämmän kulutuksen haasteeseen

Kuopiolainen valokuvaaja Markus Aspegren julkisti High Trashion -kuvasarjansa ensimmäisen kuvan kesäkuun Ilmastotyön juhlassa ja haastoi samalla meidät kaikki kuluttamaan vähemmän vaatteita.

Kuvasarjan upea ensimmäinen otos ja tarina kuvasarjan takaa

Tekeillä oleva kuvasarja on valtavan taitavan yhteistyön tulosta, jolla halutaan saada aikaan muutosta ympäröivään maailmaan. Aiheiksi valikoitui pikamuoti ja kiertotalous. Kuvasarjan valmistuttua kuvista tehdään muotilehtiä parodioiva julkaisu ja jokainen kuva tulee näyttämään lehden kannelta tai sisäsivulta, Markus kertoo. Julkaisun taittaa Antti Laitinen. Bändi Dead Keyz on tehnyt sarjalla myös huikean tunnusbiisin. Ensimmäisen kuvan asu on tehty sähköjohdoista ja mallina toimii upea Ninni Heikinheimo.

High Trashion -kuvasarjan ensimmäinen kuva, jossa mustavalkoisessa arkkitehtonisessa tilassa malli Ninni Heikinheimo poseeraa mustassa sähköjohdoista valmistetussa muotiluomuksessa.
High Trashion -kuvasarjan ensimmäinen otos, jossa mallina toimii Ninni Heikinheimo. Materiaalit asuun on lahjoittanut Elävä säätiö. Kuvan taustalla toimii upea työryhmä, jonka kanssa sarjan tekeminen on päästy aloittamaan: Kuvaaja Markus Aspegren, meikkaaja/kampaaja Sanna Virkkula, kolme vaatemuotoilijaa Oona Pappila (kuvan asu on hänen luomus), Sanna Vainikainen ja Riina Kaarlela Bts-kuvaus @teklagraphy

Kuvasarjan syntyminen käynnistyi noin vuosi sitten, kun Markus Aspegrenilla heräsi inspiraatio lähteä tekemään pitkästä aikaa jotakin suurempaa projektia. Saara Karkulahti Hiilineutraali Pohjois-Savo -hankkeesta otti yhteyttä ja palaset alkoivat loksahtelemaan paikoilleen. Mahtavia työryhmän tuloksia päästiin esittelemään kesäkuussa Ilmastotyön juhlassa ja samalla heräteltiin osallistujien kulutustottumuksia upean valokuvataiteen avulla. Kaikki kuvissa esiintyvät mallit on puettu roskista valmistettuihin asuihin, joiden suunnittelussa ja valmistuksessa on ollut mukana Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijoita, Markus avaa asujen taustaa.

– Kiitos Saara Karkulahti ja Hiilineutraali Pohjois-Savo. Teidän innoittamana ja tukemana olen saanut aloittaa itselleni intohimoisen projektin “High Trashion”. Ilman meidän kohtaamista ei olisi lähtenyt syntymään tätä upeaa sarjaa. Myös meidän sarjan tekijätiimi Sanna Virkkula, Oona Pappila, Sanna Vainikainen ja Riina Kaarlela, kun mahdollistatte minun visioita!, kuvaaja Markus Aspegren kommentoi.

Haasta itsesi kuluttamaan vähemmän vaatteita

Voit liittyä mukaan Markuksen asettamaan haasteeseen lataamalla alla olevan QR-koodin avulla High Trashion -kuvasarjan ensimmäisen kuvan ja jakamalla sen omassa somessasi hashtagilla #hightrashion ja tekemällä samalla oman lupauksesi kestävämmästä kulutuksesta. Muista merkitä kuvaan kuvaaja @markusaspegren, muotoilija @oonairamaria, meikkaaja @sanna_hmua ja malli @ninniheikinheimo. Ota yhteyttä Markus Aspegreniin, mikäli haluat jollain tavalla osallistua ja tukea tärkeää kuvaprojektia.

Kuvassa Markus Aspegrenin asettama kestävän kulutuksen haaste sisältäen qr-koodin sekä ohjeet kuvan jakamiseen somessa hashtagilla #hightrashion

Lähteet

Lisää tietoa vaatteiden kuluttamisesta, tekstiileistä ja muodista


Jaa julkaisu