Hiilineutraali Pohjois-Savo ilmastotyö mukana yhteisellä polulla tapahtumat

Hae yhteisötunnusta ja tule mukaan yhteiselle polulle rakentamaan hiilineutraalia Pohjois-Savoa

Mukana yhteisellä polulla on Pohjois-Savon ilmastotyön yhteisötunnus, joka myönnetään organisaatiolle, joka on sitoutunut maakunnan yhteisiin ilmastotavoitteisiin. Tunnusta voi hakea mikä tahansa pohjoissavolainen yritys, julkinen organisaatio, säätiö tai yhdistys. Vaatimuksena on, että organisaatio osaa kuvata toimintansa ilmastonäkökulmia. Tunnus tuo näkyvyyttä ja liittää mukaan verkostoon. Hakeminen on maksutonta. Katso hakuohje artikkelin lopusta ja liittykää joukkoon!

Verkostotapaamisessa innostavia esimerkkejä ja kohtaamisia

Mukana yhteisellä polulla -yhteisön jäsenorganisaatiot tapasivat Kuopiossa ravintola Luodossa 12.6.2023. Tilaisuudessa kuultiin innostava esimerkki Tahkon alueen yritysten tiiviistä yhteistyöstä ja sitoutumisesta kestävän matkailun edistämiseen ja ympäristövastuullisuuteen. Tahkon alueelle myönnettiin Sustainable Travel Finland -destinaatiomerkki ensimmäisenä matkailukeskuksena Suomessa keväällä 2023. Tällä hetkellä Tahkon alueen 25 yrityksellä on ympäristösertifikaatti ja näistä 18 yrityksellä on Sustainable Travel Finland -merkki. Lue lisää Tahkon alueen vastuullisuustyöstä verkkosivuilla tahko.com/vastuullisuus.

Esittelijä kertoo yleisölle Tahkon alueen saavuttamasta destinaatiomerkistä ravintola Luodossa
Break Sokos Hotel Tahkon hotellinjohtaja Anna Hämäläinen kertoi Tahkon alueen yritysten yhteistyöstä ja sitoutumisesta kestävän matkailun edistämiseen. Kuva: Miika Keihänen

Tilaisuudessa saatiin lyhyt esittely keväällä käynnistyneestä Kiertotaloudella uutta kasvua Pohjois-Savoon (KiertoKasvu) -hankkeesta. Hanke vauhdittaa konkreettisilla toimilla Pohjois-Savon yritysten kiertotalous- ja ilmastotyötä. Hankkeen Ylä-Savon projektipäällikkö Raimo Hämäläinen esitteli hanketta ja kertoi muun muassa yrityksille tehtävistä hiilijalanjälkilaskelmista ja materiaalikatselmuksista. KiertoKasvu-hankkeeseen pääset tutustumaan hankkeen verkkosivuilla (kiertotaloudella.fi).

Henkilö kertoo diaesityksen avulla hankkeesta .
KiertoKasvu -hankkeen Ylä-Savon toteutuksen projektipäällikkö Raimo Hämäläinen kertoi KiertoKasvu-hankkeesta. Kuva: Tapio Kettunen

Tutustu ilmastoverkostoon uuden videon kautta!

Uudella videolla ilmastoverkostossa mukana olevat organisaatiot kertovat ilmastotyöstä ja verkoston hyödyistä. Yhteisötunnuksen saaneet organisaatiot ovat mukana toteuttamassa Pohjois-Savon ilmastotiekarttaa. Mukana on jo 33 organisaatiota ympäri Pohjois-Savoa.

Miten pääsee mukaan ja mitä hyötyä tunnuksesta on organisaatiolle?

Vaatimuksena yhteisöön hakeutumisessa on, että kirjoitatte tekstin siitä, mitä organisaationne tekee ja millainen ilmastonäkökulma tekemisessä on. Pyydämme noin vuosittain tarkistamaan tekstin, että se on edelleen ajankohtainen. Teksti toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen hiilineutraalipohjoissavo(at)ely-keskus.fi. Hiilineutraali Pohjois-Savo -tiimi arvioi tekstin ja ottaa teihin yhteyttä. Ohje tekstin kirjoittamiseen löytyy tästä linkistä (linkistä latautuu pdf).

Yhteisöön liittymisen hyötyinä on näkyvyyden saaminen, verkostotapaamiset sekä yhteisötunnuksen käyttö omassa viestinnässä. Tunnuksen hakemisen ja saamisen myötä saa näkyvyyttä Hiilineutraali Pohjois-Savo -viestintäkanavissa: www.hiilineutraalipohjoissavo.fi -verkkosivuilla (2 000 kävijää kuukaudessa), Pohjois-Savon ilmastokuulumiset -uutiskirjeessä (550 tilaajaa) sekä @HIMApohjoissavo -Twitter-tilillä. Saatte kutsun verkostotapaamisiin, joissa tarjolla on ajankohtaisia ilmastokuulumisia maakunnasta sekä inspiroivia esimerkkejä ja sparrausta. Saatte käyttöön Mukana yhteisellä polulla -yhteisötunnuksen, jonka myötä voitte kertoa, että olette virallisesti mukana Hiilineutraali Pohjois-Savo -työn verkostossa.

Verkosto kehittyy ja ajatuksia sen hyötyjen kehittämisestä otetaan mieluusti vastaan! Tässä vaiheessa tunnuksen hakeminen ja verkostoon mukaan tuleminen on maksutonta.

Lisätietoja

Saara Karkulahti
saara.karkulahti(at)ely-keskus.fi), p. +358 50 390 2765
Projektipäällikkö, Hiilineutraali Pohjois-Savo -hanke
Pohjois-Savon ELY-keskus


Jaa julkaisu