mukana yhteisellä polulla

Kuopion Vesi mukana yhteisellä polulla

Mukana yhteisellä polulla on yhteisötunnus, joka myönnetään organisaatioille, jotka ovat mukana Pohjois-Savon ilmastotiekartan ja maakunnan yhteisten ilmastotavoitteiden toteuttamisessa. Tunnus kertoo sitoutumisesta yhteiseen ilmastotyöhön.

Alueen vesihuollon toimintamahdollisuuksien turvaaminen kestävästi ja turvallisesti

Kuopion Vesi Oy on Kuopion kaupungin ja Siilinjärven kunnan omistama vesihuoltoyhtiö. Pohjois-Savon suurimpana vesihuoltotoimijana Kuopion Vesi vastaa taajamien vesihuoltopalveluista Kuopiossa ja Siilinjärvellä.

Me Kuopion Vedessä olemme mukana tavoittelemassa hiilineutraalia Pohjois-Savoa, jotta alueen vesihuollon toimintamahdollisuudet voidaan turvata kestävällä ja turvallisella tavalla nyt ja tulevaisuudessa. Energiatehokkuuden seuranta ja optimointi sekä jatkuva parantaminen prosesseissamme on jokapäiväistä toimintaamme. Käytämme mahdollisuuksien mukaan uusiutuvaa energiaa korvaamaan fossiilisia energiamuotoja: jätevedenpuhdistusprosessissa syntyvän biokaasun hyödynnämme jätevedenpuhdistamolla tarvittavaan energiaan ja olemme myös ottaneet aurinkosähkön käyttöön. Hankinnoissa laitteiden energiatehokkuus on yksi tärkeistä kriteereistä.

Vesihuoltoverkoston toimivuuden seurannalla ja hallinnalla pyrimme vähentämään niin vesijohtovuotoja kuin jätevesienkin pääsyä ympäristöön. Havaitut vuodot korjaamme niin pian kuin mahdollista vuotoveden minimoimiseksi ja ympäristön pilaantumisen ehkäisemiseksi. Ilmastonmuutos saattaa uhata myös pohjavesivaroja, minkä vuoksi Kuopion Vesi pyrkii vaikuttamaan edelleen pohjaveden suojeluun alueilla, joita jo käytetään tällä hetkellä veden hankintaan tai joita tulevat sukupolvet saattavat käyttää. Lisäksi olemme mukana kehittämässä uusiomateriaalien käyttöä ja osallistumme aktiivisesti erilaisiin kampanjoihin ympäristötietoisuuden lisäämiseksi muun muassa Itä-Suomen Yrityskylähankkeessa.

Lisätietoja

Marja Stjerna, suunnittelupäällikkö
Kuopion Vesi
marja.stjerna(at)kuopionvesi.fi
www.kuopionvesi.fi


Jaa julkaisu