mukana yhteisellä polulla

Kuopion Opiskelija-asunnot Oy mukana yhteisellä polulla

Mukana yhteisellä polulla on yhteisötunnus, joka myönnetään niille organisaatioille, jotka ovat mukana Pohjois-Savon ilmastotiekartan valmistelussa ja toteuttamisessa. Tunnus kertoo sitoutumisesta yhteiseen ilmastotyöhön.

Mukana yhteisellä polulla -tunnus

Kuopion kaupungin tytäryhtiönä Kuopaksen toimintaa ilmasto- ja vastuullisuusasioissa ohjaa kaupungin strategian mukaiset tavoitteet mm. jätteettömyyteen, päästöttömyyteen ja energiatehokkuuteen liittyen. Resurssiviisaus on yksi Kuopion kaupunkistrategian päätavoitteista. Vuonna 2018 Kuopakselle myönnettiin ensimmäisen kerran tuolloin jaettu Vuoden Kiertotalousteko -palkinto.

Yhtiössä on tehty paljon toimenpiteitä ympäristöystävällisemmän asumisen eteen ja Kuopas aikoo jatkossakin rohkeasti hakea toiminnassaan sellaisia ratkaisuja, joiden avulla asumisen ympäristövaikutuksia ja hiilijalanjälkeä saadaan pienemmäksi.

Seuraavassa on listattuna Kuopaksen tekemiä käytännön toimenpiteitä hiilijalanjäljen pienentämiseksi:

  • Kaikki Kuopaksen käyttämä sähkö- ja lämpöenergia on tuotettu päästöttömästi vuodesta 2019 alkaen.
  • Vuonna 2010 Kuopas rakennutti Suomen ensimmäisen nollaenergiakiinteistön Puusepänkadulle. Hanke palkittiin valtakunnallisesti vuoden energiatehokkuuden edistäjänä asuntomarkkinoilla.
  • Uudet rakennushankkeet Kuopas toteuttaa passiivitaloina. Hankkeiden suunnittelussa ja toteutuksessa otetaan huomioon uusiutuvan energian käyttö, joka toteutetaan mm. aurinkopaneeleilla ja -keräimillä. Parhaillaan käynnissä olevat rakennushankkeemme ovat kaikki toteutettu Kuntarahoituksen Vihreällä rahoituksella, joka on suunnattu ympäristöystävällisten investointien rahoittamiseen.
  • Olemme automatisoineet koko kiinteistökantamme lämmönsäädöt etävalvontaan. Tämä mahdollistaa kiinteistöjen optimaalisen ja oikea-aikaisen lämmittämisen ja reagoimisen tilanteisiin etäyhteydellä.
  • Osassa kiinteistökantaamme lämmitystä ohjaa tekoäly, joka reagoi lämpötilaan ja säämuutoksiin välittömästi ja ilmoittaa pienistäkin lämmitysjärjestelmän poikkeamista.
  • Ns. älykäs lattialämmitys on ollut vuoden 2020 ajan käytössä Samoilijantien kohteen kylpyhuoneissa. Tekoälyn avulla lattialämmityksen sähkönkulutuksen optimoivan tekniikan käyttö on säästänyt Samoilijan kohteessa sähköä vuositasolla n. 18 % verrattuna aiempaan vuoteen, jolloin älytermostaatit eivät olleet käytössä.
  • Kuopaksen asukkaille on ollut tarjolla yhteiskäyttöinen sähköauto.

Lisätietoja

Aku Taira
Toimitusjohtaja, Kuopion Opiskelija-asunnot Oy
etunimi.sukunimi@kuopas.fi


Jaa julkaisu